Search
Close this search box.

Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool

Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool of om je kinderen even uit te laten.

Je energie kwijt raken en in shape blijven is niet makkelijk als alle sport verenigingen en fitnessclubs gesloten zijn. De sluiting van deze faciliteiten is wel noodzakelijk om de uitbraak van het Corvid-19 virus in te dammen.  Op dit moment mogen er nergens meer trainingen worden gegeven is het advies van het RIVM.  Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden om je conditie op peil te houden. Naast wandelen, fietsen, mountainbiken kan je gebruik maken van een trimbaan in de buitenlucht. In het Zeisterbos staat al jaren een trimbaan.

Anne en Olja gebruikte het parcours als alternatief voor de training op Schaerweijde. Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool
Anne en Olja gebruikte het parcours als alternatief voor de training op Schaerweijde. Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool
Anne en Olja gebruikte het parcours als alternatief voor de training op Schaerweijde. Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool

Op woensdagmiddag werd de trimbaan goed gebruikt Anne en Olja gebruikte het parcours als alternatief voor de training op Schaerweijde. Marijne en Jurriaan mochten van hun moeder lekker even uitrazen op het klimrek. Kinderen kunnen niet de hele dag binnen zitten dat is niet goed, volgens hun moeder. Zij deed zelf samen met de hond gezellig mee met verstoppertje spelen.

1 op 1 trainingen

Op de site van het RIVM staat dat personal trainers 1 op 1 lessen mogen blijven geven. Mits de andere adviezen om de verspreiding van het virus tegen te gaan wel zoveel mogelijk in acht worden genomen. Het advies is om 1,5 meter afstand te houden. De RIVM adviezen omtrent sporten staan op een speciale pagina van het RIVM.

Houd wel zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Sporten in groepen is niet gewenst, omdat de 1,5 meter afstand dan niet gegarandeerd kan worden. Om die reden zijn sportclubs gesloten.

Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool of om je kinderen even uit te laten.

Trimbaan Zeister bos

In het Zeister bos staat een trimbaan van het Utrechts Landschap. In 2017 is deze trimbaan in het Zeisterbos is helemaal opgeknapt. De afgelopen jaren was de trimbaan in verval geraakt. Het Utrechts landschap heeft de trimbaan samen met vrijwilligers hersteld en er nieuwe borden bij geplaatst .

De trimbaan bestaat uit een parcours met  23 onderdelen, waar oefeningen gedaan kunnen worden. Op de bordjes staan deze oefeningen aangegeven met instructies. Aan het begin van de trimbaan, bij Restaurant ’t Jagershuys, staat een uitgebreid instructiebord. Een vrijwilligersploeg  die bestaat uit jonge bewoners van Reinaerde helpt met het onderhoud van de trimbaan.

Trimbaan Zeisterbos alternatief voor de sportschool of om je kinderen even uit te laten.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More