Henk Dissel geeft Station Huis ter Heide spoor terug.

Station Huis Ter Heide bijna ere hersteld.

Zeister  ondernemer Henk Dissel heeft de renovatie van het station Huis ter Heide bijna voltooid. Ruin 2 jaar is hij bezig met het renoveren van dit bijzondere stukje lokale geschiedenis. Maandagavond gaf de Zeister ondernemer het station aan de Wegh der Wegen zijn spoor terug.

Vastgoed ondernemer Henk Dissel geeft station Huis ter Heide zijn spoor terug.

Station Huis Ter Heide

Het voormalige station Huis ter Heide ligt aan het tracé van de oude spoorlijn Bilthoven – Zeist in de Nederlandse provincie Utrecht, in het dorp Huis ter Heide. Het gebouw deed sinds 1902 dienst als station en sigarenwinkeltje, Het station werd in 1941 gesloten, bij de tijdelijke opheffing van de lijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd de lijn weer in gebruik genomen, maar alleen voor goederenvervoer.

Van 1943 tot 2015 was in het oude stationsgebouw café-restaurant Spitfire gevestigd. Lange tijd een belangrijke ontmoetingsplaats voor in Huis ter Heide gelegerde Amerikaanse militairen. Van de oude spoorlijn is bijna niets meer terug te vinden.

Henk Dissel heeft met het terugbrengen van 10 meter spoorlijn een belangrijke stap gezet in het in het oude glorie herstellen van deze markante plek. De komende maand worden de puntjes op de i gezet. Voor zijn station is Henk nog opzoek naar een klassieke stationsklok met de naam Huis Ter Heide erin. Historisch gezien heeft deze klok nooit echt aan gevel gehangen. Maar het had gekund, volgens Henk.

Huurder gezocht

De ondernemer is ook nog opzoek naar een passende huurder, die deze standplaats met net zoveel liefde hij benaderd. Henk doet dit soort opknapbeurten vooral uit liefde voor de omgeving. Wat ik hier aan geld en energie in heb zitten verdien ik niet snel terug. Dat is ook niet erg. Ik heb ook een andere vastgoedportefeuille waarmee ik dit soort projecten kan financieren. Als de verbouwing is afgerond heeft Henk Dissel nog een iconische herkenningspunt voor passanten in petto.

Vastgoed ondernemer Henk Dissel geeft station Huis ter Heide zijn spoor terug.

Voor Jou Uitgezocht

  • Martien Schwewncke
    19 mei 2020 op 14:06

    Zo …. dat is mooi! Wat een toewijding en wat een bijdrage aan de omgcving najaren. Henk Dissel bergijpt wat nodig is en het terug plaatsen van een stuk rails is natuurlijk geweldig ! Nu nog een restautratiewagen er op . Bravo!

  • %d bloggers liken dit: