Search
Close this search box.

De dodenherdenking doen we dit jaar alleen.

Marcello (Rex) van der Wal uit Utrecht kwam even voor 8 uur met een bos rode rozen het Walkartpark in gefietst. Hij had op dodenherdenking Zeist uit gekozen om de doden ter herdenken en bloemen te leggen bij het ‘Monument voor de Gevallenen’. in de tweede wereld oorlog.

Anders dan andere jaren

De Dodenherdenking kon dit jaar niet zo plaats vinden zoals we dat ieder jaar doen. Door overal in het land om 20:00 uur  samen te komen bij monumenten in een dorp op stad. In Zeist was het dit jaar ook anders.  Vanmorgen in alle vroegte legden de wethouders namens het college van burgemeester en wethouders kransen bij de diverse monumenten in Zeist en Den Dolder. Hierbij was waren slechts enkele medewerkers van de gemeente Zeist aanwezig.

 

Om 2 minuten voor acht speelde Dick Krommenhoek de taptoe voor het gemeentehuis van Zeist.
Eenzame taptoe speler voor het gemeentehuis aan het Rond
Het was een surrealistische samenkomst waarbij slechts enkele omstanders aanwezig waren.

Wethouders Marcel Fluitman en Wouter Catsburg legden in een bijna leeg Walkartpark bloemen bij het oorlogsmonument, bij het Joods monument en bij het Indië monument. Medewerkers van de buitendienst legden op aanwijzingen van het Comité 4 en 5 mei Zeist daar kransen en bloemstukken van de andere organisaties bij. Er zijn bloemen gelegd namens: de Gemeenteraad, de Comités 4 en 5 mei Zeist en Den Dolder, Oranjeverenigingen Zeist en Den Dolder, Politie Zeist, Brandweer Zeist en het Zeister Mannenkoor.

Taptoe

Om 2 minuten voor acht speelde Dick Krommenhoek de taptoe voor het gemeentehuis van Zeist. Dick Krommenhoek is Commandeur van het Leger des Heils en verantwoordelijk voor het corps van het Leger des Heils in Zeist. Na de 2 minuten stilte, speelde hij het Wilhelmus. Het was een surrealistische samenkomst waarbij slechts enkele omstanders aanwezig waren.

Op bevrijdingsdag zal het bevrijdingsvuur de gehele dag branden en zullen de vlaggen van alle geallieerden voor het gemeentehuis wapperen. De volgende vlaggen zullen voor het gemeentehuis wapperen (van links naar rechts): Noorwegen, Denemarken, België,Groot Brittannië, Canada, NEDERLAND, VS, Frankrijk, Polen, Rusland, Tsjechie Er zullen op bevrijdingsdag geen openbare evenementen plaats vinden!

Dodenherdenking in het Walkartpark aan de Slotlaan in Zeist. Dodenherdenking is dit jaar alleen.
Dodenherdenking in het Walkartpark aan de Slotlaan in Zeist. Dodenherdenking is dit jaar alleen.
Dodenherdenking in het Walkartpark aan de Slotlaan in Zeist. Dodenherdenking is dit jaar alleen.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More