Search
Close this search box.

Ashton Brothers heeft het feelgood-vaccin

Klaar voor de show

Figi Zeist – De al 3 jaar durende relatie tussen de Ashton Brothers en Zeist gaat een 4de jaar in. “Toen we hoorden dat het Figi Theater per 1 juli weer opent wilden we dolgraag onze zomer weer in Zeist doorbrengen. Door de Coronamaatregelen was het onmogelijk nieuw materiaal te maken. Toch wisten we meteen wat de oplossing moest zijn: We namen onze 13 jaar oude successhow Charlatans, A Medicine Show onder de loep en stelden hieruit een show van een uur samen: in deze tijden waarin de zoektocht naar vaccins en HET medicijn zo belangrijk is, is het hele idee van een Medicine Show weer super actueel! Wij gaan de mensen een uur lang optillen en even laten lachen. Daar doen wij het voor. En lachen is gezond! Een medicijn voor onszelf en ons publiek”, aldus Pim Muda tijdens de kledingdoorpas.

Kleding passen met de Ashton Brothers, a medicine show in Figi. Klaar voor de Show.
Kleding passen met de Ashton Brothers, a medicine show in Figi. Klaar voor de Show.
Kleding passen met de Ashton Brothers, a medicine show in Figi. Klaar voor de Show.

De Ashton Brothers, bestaande uit Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans, voelen zich voor deze show in Figi weer als kleine, geestdriftige, jongens. Net zo als 13 jaar geleden tijdens de eerste Charlatans, a Medicine Show, waarmee zij internationaal succesvol waren.

“Het gevoel om weer te mogen spelen is onbeschrijfelijk” zegt Pim, “Zeker als je maanden lang het gevoel hebt gehad dat het misschien wel nooit meer mogelijk zal zijn. Begin dit jaar waren wij bezig om gloednieuwe show te maken, die in oktober in première zou gaan. We hadden vorig jaar afscheid genomen van de Ashtonia-circustent in de tuin van Slot Zeist en waren weer bruisend van energie nadat we een half jaar rust hadden genomen. Toen kwam de lockdown. Zaten we allemaal aan onze eigen keukentafel of probeerden wij onze zinnen te verzetten met allerlei baantjes en klussen. Al brainstormend tijdens een van de vele Zoom-ontmoetingen ontstond het idee om onze succesvolle show weer nieuw leven in te blazen.
De afgelopen weken hebben alles we voorzichtig op afstand uitgeprobeerd in onze loods in Westknollendam. Tussen alle decorstukken en attributen, die wij de afgelopen 20 jaar hebben verzameld.
We zijn nu bezig met zetten van de puntjes op de ‘i’. Het afgelopen weekend kwam onze kostuumontwerper Jan Aarntzen met prachtige nieuwe kostuums. De show wordt nu gerepeteerd op het podium van het theater. Samen met Timo Bakker en Guyllaume Wibowo gaan we echt iets unieks neerzetten, een bijzonder avondje uit. Zeker met het aansluitende diner in Figi!”

Kleding passen met de Ashton Brothers, a medicine show in Figi. Klaar voor de Show.
Kleding passen met de Ashton Brothers, a medicine show in Figi. Klaar voor de Show.

Samenwerking met Figi.

“Dat we onverwacht weer naar ons geliefde Zeist kunnen komen is te danken aan onze geweldige band met het Figi Theater. Met 130 man in de zaal kun je, in alle eerlijkheid, geen gezonde begroting draaien. Deze zomerbespeling kan alleen uit doordat Figi zo gastvrij is geweest ons de hele zomer te laten spelen.

Na maanden social distancing is het een zegen om weer samen veilig het podium op te razen. Zo wordt deze show een Medicine Show voor de ziel. Voor ons én ons publiek. We hebben er eigenlijk een soort sport van gemaakt de RIVM maatregelen zo goed mogelijk te integreren in onze Medicine show. Dat was een uitdaging maar 100% gelukt!
Toch is de versoepeling van de maatregelen een cadeautje voor ons.”

Twee keer per avond wordt het theater én hotel Figi in Zeist opengesteld voor max 130 bezoekers, die een show, een maaltijd én een drankje krijgen in een exclusieve theater setting. Dat alles uiteraard volgens de geactualiseerde richtlijnen van het RIVM , maar zeker ook volgens de regels van de Ashton Brothers. Meer informatie & tickets 


Bedenk vooral : “In barre tijden is lachen nu eenmaal het beste medicijn!”

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More