Search
Close this search box.

Stadslab Zeist bouwt aan ‘Hart voor Zeist’

Wie wil jij een hart onder de riem steken?

‘Hart voor Zeist, is het eerste community-art project van Stadslab Zeist. Met dit unieke project wil het Stadslab verbinding en verlichting bieden in deze moeilijke Corona-tijd, door de vraag te stellen “Wie wil jij een hart onder de riem steken?”. Zeister kunstenaars hebben een licht kunstobject in de vorm van een hart van 2,5 bij 2,5 meter gebouwd met licht dat speciaal voor het hart ontworpen is. Dit hart krijgt de hoofdrol in een korte film, die is opgenomen op verschillende plekken in Zeist. Voor de film is een gedicht geschreven dat door verschillende inwoners is ingesproken. De film gaat op 4 januari 2021 in première na de digitale nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist op Slotstad RTV. Daarna zal de film te zien zijn op de website van Stadslab Zeist. Het hart wordt tentoongesteld in Figi.

The Making Of … De nacht van het Hart voor Zeist.
Hart voor Zeist is een project van Stadslab Zeist


Wie krijgt een hart?
De lancering van de film is de start van de vijf weken durende social media campagne ‘Wie wil jij een hart onder de riem steken?’. Het Stadslab vraagt met deze campagne aan Zeist om mee te denken welke persoon of organisatie het door Corona heel erg moeilijk heeft. Dit kan een horecaondernemer zijn, die net een nieuwe zaak geopend heeft en meteen weer dicht moest. Een zorgmedewerker die al maanden op zijn tenen loopt. Een artiest die al zijn optredens af moest zeggen. Of een scholier, die mooie plannen had voor een stage in het buitenland en nu voor een ziek familielid moet zorgen.

Doe allemaal mee en nomineer via www.stadslabzeist.nl of volg de campagne onder andere op instagram @stadslabzeist en via diverse Facebook pagina’s zoals ZeistinBeeld.nl en Leuk in Zeist. Vanaf de derde week van januari zal het Stadslab iedere week een persoon of organisatie in het zonnetje zetten. Deze personen of organisaties ontvangen een eigen, kleinere versie van het hart. De campagne ‘Hart voor Zeist’ eindigt op 9 februari.

Nieuw initiatief Stadslab Zeist
Stadslab Zeist is een nieuw initiatief van inwoners en ondernemers uit Zeist. Het Stadslab heeft sinds 1 oktober haar Studio geopend aan het Emmaplein 206, een landingsplek voor creatief onderschap. Het doel van Stadslab Zeist is om gezamenlijk oplossingen te creëren voor maatschappelijke vraagstukken. Daarvoor zoekt het Stadslab naar nieuwe samenwerkingsvormen waarin inwoners, overheid, kennisinstellingen en ondernemers op gelijkwaardige voet met elkaar werken. Zo bouwt Stadslab Zeist aan het Zeist van de toekomst. Voor meer informatie zie www.stadslabzeist.nl of volg ons op insta @stadslabzeist

Hart voor Zeist is een project van Stadslab Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More