Search
Close this search box.

Wethouder Fluitman ontvangt eerste Slot Bier van 2022.

Start bottelen Slotbier door Wethouder Marcel Fluitman

Wethouder Fluitman ontvangt eerste Slot Bier van 2022.

Op 12 mei ontving wethouder Fluitman het eerste Slot Bier Blond van 2022. Met de eeuwenoude biertraditie van Zeist in gedachten werd in 2017 door de Stichting Slot Bier op Seyst weer Zeister bier geïntroduceerd. De Stichting is een initiatief van leden van de Rotaryclub Op Seyst. In de corona periode lag de productie stil om afgelopen najaar weer door een nieuw Stichtingsbestuur te laten opstarten.

Slot Bier is al meteen via bedrijven die Slot Bier een warm hart toe dragen, te beginnen bij Slijterij Ossendrijver, De Proeftafel, Lokaal Victoria en Proeflokaal Brewers, en meer gaan volgen.
Op 4 juni zal het Slot Bier ook een van de aanwezige brouwerijen zijn op het Speciaalbierfestival Rondje Zeist.

Het Slot Bier
Slot Bier is een geheel Zeister speciaalbier. Wethouder Marcel Fluitman: ‘In Zeist gebrouwen, door de Rotary van Op Seyst op de markt gezet. Met het Slot als Zeister boegbeeld, het wapen van Zeist op de dop, straalt het één en al Zeist uit’.
De volledige opbrengsten van het Slot Bier in de Stichting gaan naar goede doelen in Zeist, veelal voor de jeugd. Al sinds 2018 zijn goede doelen gesteund, zoals het ondersteunen van scholen met kinderen met een achterstand,’ vertelt Chris Engelsman één van oprichters van de Stichting.

Start bottelen Slotbier door Wethouder Marcel Fluitman


Het project
Nieuwe bestuursleden en enthousiaste bierliefhebbers hebben het Slot bier project nu weer opgepakt. Wat is gebleven is de unieke receptuur. ‘Dankzij brouwerij Brasser kunnen we nu terecht bij Brouwerij Dit-bier in Zeist’ vertelt Arnout van Dijk, één van de doorstarters van de Stichting. ‘Als je weet dat bijna de helft van het eerste brouwsel al bij voorintekening verkocht is, kunnen we meteen door naar het volgende brouwsel.’

Toekomst
‘Ik denk dat het een groter succes wordt dan het eerste Slot bier dat op de markt is gebracht. Mensen kennen het en mensen vragen er ook naar,’ legt wethouder Fluitman uit. De gemeente Zeist zal ook Slot bier afnemen om zo een steentje bij te dragen. Vanaf vrijdag 13 mei is het Slot Bier te koop via diverse slijters en horeca in Zeist en via de website www.slotbier.nl. Hier vind je ook meer informatie over de ondersteunde goede doelen. De Stichting is te bereiken via proost@slotbier.nl
Voor de toekomst heeft de stichting nog mooie plannen om met nieuwe, artisanale bieren te komen, altijd voor het goede doel.

Ondersteunde goede doelen:
● Career Event in 2018 (voor jongeren uit Zeist)
● On Stage in 2019 (jonge professionele artiesten in Zeist)
● Showdown team Zeist in 2019 (Tafeltennisteam visueel beperkten van Tafeltennisvereniging Zeist)
● VSO Heuvelrug blokhut in 2019/2020 (School voor Speciaal Onderwijs in Zeist)
● VSO Heuvelrug Voetbalveld en “Benkske” in 2020/2021 (School voor Speciaal Onderwijs in Zeist)
● “De mensen achter de regionale oncologische zorg” in 2021/2022 (Specialistenteam Thuiszorg Careyn i.s.m. Helen Dowling Instituut en de oncologieverpleegkundigen van het Diakonessenziekenhuis Zeist).

Start bottelen Slotbier door Wethouder Marcel Fluitman
Start bottelen Slotbier door Wethouder Marcel Fluitman

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More