Search
Close this search box.

8000 KM naar de Noordkaap op een trekker voor kankeronderzoek.

Paul Fontaine zetjewekkervoordetrekker.nl is weer thuis. Woensdagmiddag op 17:00 werd hij binnengehaald door familliielien en vrienden op de noordweg in de Bilt/Zeist 21 juni 2022
Paul Fontaine zet je wekker voor de trekker www.zetjewekkervoordetrekker.nl is weer thuis.

Boer Paul Fontaine is weer thuis in de Bilt

Paul Fontaine van zet je wekker voor de trekker (www.zetjewekkervoordetrekker.nl )is weer thuis van zijn fundraising tocht voor kankeronderzoek naar de Noordkaap. Woensdagmiddag op 17:00 werd hij binnengehaald door famillie en vrienden op de noordweg in de Bilt/Zeist. 21 juni 2022 begon hij aan zijn meer dan 4.400 kilometer lange reis naar het meest noordelijke puntje van ons continent: de Noordkaap in Noorwegen. In totaal heeft Paul met zijn trekker ruim 8000 kilometer afgelegd door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Paul Fontaine zet je wekker voor de trekker www.zetjewekkervoordetrekker.nl is weer thuis. Woensdagmiddag op 17:00 werd hij binnengehaald door familliielien en vrienden op de noordweg in de Bilt/Zeist 21 juni 2022

Op de trekker


Nog niet eerder is er een Nederlander met de trekker naar de Noordkaap gegaan. De trekker uit Nederland met daarop een gemonteerde solex trok in het buitenland veel aandacht. Paul maakt de reis met een Ford 5640 Powerstar SLE. Hij weegt 3500 kilo, is bijna 3 meter hoog, meer dan 2 meter breed en zonder bak is hij 4,3 meter lang. Het vermogen is 78 pk (58 kw) dat is ruim voldoende om de steilste bergen op te komen. Het is bijna een oldtimer: 28 jaar oud, maar hij loopt nog als een zonnetje. Hij is wel spartaans ingericht: binnen heb ik geen airconditioning, geen geluidsisolatie en vrij stugge vering. Achterop is een kleine bak gekoppeld waarin de reizende boer een slaap/bagagecabine heeft getimmerd. De bak wordt een stukje gelift tijdens het rijden. De houten opbouw biedt onderin ruim plek voor dieselvoorraad, proviand, kleding, gereedschap en noem maar op. Bovenin heeft hij een slaapgedeelte met een klep die hij open kan zetten, een hor tegen de muggen en als het mooi weer is kan hij helemaal weggeklapt worden. Hier slaapt hij samen met zijn trouwe metgezel , de hond Geisha. Zij is een doberman pinscher van bijna 10 jaar. Geisha is dol op tractor en solex rijden. Samen deelden zijn de slaapcabine achterop de tractor.

De vaste plek van Geisha de metgezel op deze reis


Onderweg voerde Paul veel gesprekken met mensen over kanker. Regelmatig werd hij geconfronteerd met hevige persoonlijke verhalen. Gedurende de afgelopen 6 weken heeft Paul heel veel bijzondere ontmoetingen gehad. Hij maakte dagelijks een blog Op YouTube. Het was niet altijd even makkelijk; 4000 km in je eentje op een trekker gaat je niet in de koude kleren zitten. Vlak voor de Noordkaap was hij er een beetje klaar mee. “Ik had 4500 kilometer eenzaam op mijn trekker gezeten, want de hond is lief, maar zegt niks terug. Het was slecht weer en ik hobbelde maar wat over die weg. Ik vroeg me af of dit het wel waard was.’’Op 10 juli bereikte hij de Noordkaap. Gesteund door allerlei opbeurende berichten uit Nederland. ,De ontlading was zo groot. Magische plek, die ‘Nordkapp’, zegt hij. ,,Ik had geluk. Het was middernacht, 2 graden en bewolkt. Maar het wolkendek waaide de zee op, de zon kwam door, het werd 15 graden warmer. Het was net alsof ik uit een vliegtuig op een wolkendek keek.’’


Actie 50 voor 50!

Paul Fontaine zet je wekker voor de trekker www.zetjewekkervoordetrekker.nl is weer thuis. Woensdagmiddag op 17:00 werd hij binnengehaald door famille en en vrienden op de noordweg in de Bilt/Zeist 21 juni 2022

Vandaag op zijn 50ste verjaardag is paul thuis gekomen. Hij is warm ontvangen door famillie en vrienden. Vandaag is het feest. Daarna gaat de nuchtere Paul proberen de gewone draad weer op te pakken.

Hij roept iedereen op om €50,— te doneren voor kankeronderzoek via zijn website. Tijdens zijn laatste 500 kilometer lanceerde Paul de actie 50 voor 50! Paul wil op zijn verjaardag een mooi bedrag bijeen brengen: € 50.000 voor kankeronderzoek! Als er nou 1000 mensen zijn die elk 50 euro storten, is dat mogelijk. 50 voor 50! Feliciteer Paul en doe mee.
Meer info: zetjewekkervoordetrekker.nl

Doneren kan via zijn website https://zetjewekkervoordetrekker.nl/we-zijn-er-bijna/

Wethouder Anne Marie ’t Hart (GroenLinks) ontving Paul namens de gemeente de Bilt met een bos bloemen en feliciteerde hem met zijn bijzondere reis. Zij had ook erg veel waardering voor zijn fundraising activiteiten voor kankeronderzoek
Paul Fontaine is jarig vandaag

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More