Search
Close this search box.

Rotaryclub Zeist doneert 5 ShelterBoxen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Rotaryclub Zeist doneert 5 ShelterBoxen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. Voorzitter Jan Hagens is uitermate tevreden met de spontane actie van de leden van zijn Rotaryclub. “Het is een druppel op een gloeiende plaat. Alle kleine beetjes helpen. “

Snel hulp bieden aan mensen in nood is één van de speerpunten van serviceorganisatie Rotary. Het gaat om het bieden van concrete hulp. Rotaryclub Zeist doneert 5 shelterboxen voor slachtoffers die geen huis meer hebben of niet meer in hun huizen durven te wonen wegens naschokken en instortingsgevaar. Veel mensen overnachten onder erbarmelijke omstandigheden in sneeuw, kou en regen. Er is sprake van grote humanitaire nood in de getroffen gebieden.


Slachtoffers


Inmiddels is na een week in beide landen het dodental opgelopen tot boven de 34.000 en er zijn duizenden gewonden. De verwachting is dat deze aantallen nog sterk gaan oplopen. Na het uitkomen van de eerste ramp berichten en het zien van zeer heftige beelden van slachtoffers van wie familie levend onder het puin ligt begraven is het Rotary netwerk in Nederland direct in werking gesteld. Alle 500 clubs zijn door de 7 samenwerkende districtsgouverneurs gevraagd ShelterBoxen te doneren. De donaties vanuit Rotaryclubs stroomden meteen binnen en na drie dagen zijn inmiddels meer dan 450 gedoneerd ter waarde 750 euro. Daar zullen er nog veel ShelterBoxen bijkomen omdat de meeste clubs tijdens hun wekelijkse bijeenkomst samen bepalen hoeveel ShelterBoxen worden gedoneerd.

Bijeenkomst


De Rotaryclub Zeist heeft maandagavond tijdens haar reguliere bijeenkomst besloten om 5 Shelterboxen te doneren. Waarbij 3 Shelterboxen zij gefinancierd uit de gelden van de goede doelen stichting van deze RotaryClub. De individuele leden doneerde op de avond zelf het bedrag voor nog 2 extra Shelterboxen.

Voorzitter Jan Hagens is uitermate tevreden met de spontane actie van de leden van zijn Rotaryclub.

“Het is een druppel op een gloeiende plaat. Alle kleine beetjes helpen. “


Shelterbox


“Sinds de start van de actie van Rotary worden we overstelpt met donaties. ShelterBox is al ter plaatse in Turkije en Syrië en kan alle steun goed gebruiken om de slachtoffers van deze ramp een dak boven hun hoofd te bieden.” Aldus Bauke Boerma, voorzitter van ShelterBox Nederland.

ShelterBox, een officiële projectpartner van Rotary International, stelt in rampgebieden altijd eerst met een onderzoeksteam ter plaatse vast welke hulp het beste kan worden ingezet. Na overleg met plaatselijke en internationale hulporganisaties wordt bepaald welke hulpgoederen naar de getroffen gebieden gaan.


In de bekende ShelterBoxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, slaapzakken, gereedschap en tabletten voor waterzuivering. Ook worden losse goederen zoals afdekzeilen en touw, thermische dekens, warme kleding en solarverlichting geleverd. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en kleinere tenten voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Als richtlijn voor het inzetten van een grote tent geldt een bedrag van € 750,-.


Doneer
Rechtstreeks doneren voor ShelterBoxen is mogelijk via de doneerknop op DONEER


Je kunt ook zelf geld overmaken naar dit bankrekeningnummer: NL68ABNA0557119030 (BIC: ABNANL2A)

Tent van de shelterbox


Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More