Search
Close this search box.

Benefietconcert slachtoffers aardbeving Syrië en Turkije

Op vrijdag 17 februari vindt om 20.00 uur een benefietconcert plaats in de Maria Christina Kerk om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zware aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije. #DenDolder #Aardbeving #Benefiet #Giro555 #Syrie #Turkije #TurkyeQuake #Zeist #Utrecht @jawa.manla @ToevenopdeHoeve

Kom naar de Marie Christina Kerk DD of Doneer

Op vrijdag 17 februari vindt om 20.00 uur in de Maria Christina Kerk in Den Dolder een benefietconcert plaats om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zware aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije. De Syrische musicus Jawa Manla treedt dan op met bevriende musici. De gehele opbrengst van de avond komt ten goede aan de mensen die het nu zo moeilijk hebben. Tickets zijn te koop via toevenopdehoeve.nl of aan de zaal.

De avond wordt verzorgd door muzikanten van twee ensembles: de Saba Band en het Toufaha trio, bestaande uit Syrische, Franse en Turkse musici. Ze spelen muziek uit het Oosten op authentieke instrumenten. Jawa: ‘Muziek is in de Arabische cultuur essentieel. We maken niet alleen tijdens concerten muziek, maar ook in ons dagelijks leven. Op blije en op verdrietige momenten, want muziek verbindt.’ Munzer Al Kaddour zal de avond inleiden met een korte schets over de situatie in het getroffen gebied.

Jawa vertelt: ‘Sommige mensen zijn nu voor de tweede keer op de vlucht en moeten nu weer op straat zien te overleven. Ons hart huilt om alle mensen die daar nu zijn.’ Met veel van haar familieleden heeft zij nog geen contact kunnen leggen en de onzekerheid over hun lot is groot. Haar partner Munzer: ‘Mijn oma moest haar huis ook opnieuw verlaten, terwijl er nog familieleden onder het puin liggen. En een vriend die daar nog is vertelde dat, terwijl hij zijn kinderen in veiligheid bracht, hij onder de brokstukken mensen om hulp hoorde roepen. De wanhoop en angst zijn onvoorstelbaar groot.’

Vanwege Europese sancties tegen het regime in Syrië zijn Europese hulp en goederen moeilijk op de juiste plek te krijgen. De opbrengst van deze avond wordt verdeeld tussen de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties GIRO 555 én de erkende lokale hulporganisatie MOLHAM TEAM.

Deze benefietavond wordt o.a. gesteund door de gemeente Zeist, de Protestantse Gemeente Den Dolder, Kunstenhuis Idea, Uit in Zeist, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Wilgehof+Sodaar creatieve communicatie.

Meer informatie: toevenopdehoeve.nl

https://www.facebook.com/jawa.manla/posts/pfbid0nuy7gTZRsBcvvcSj6qmbargj69yu17FJv4a6bDqEKYKd7EkdGK5R2UKxC9Fi7wnKl
https://www.facebook.com/giro555/posts/pfbid02TjmgJ2oN5QDF1Z4koXQyuTa3gmV1oHfqZi1RFV33QCN19T8SnRG1YWDfA7iHw2cTl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More