Search
Close this search box.

Burgemeester Koos Janssen betaalt eerlijke prijs voor Fairtrade cadeaudoos

De Fairtrade week is van start gegaan en in Zeist. Dit werd gevierd met de overhandiging van een cadeaudoos aan burgemeester Koos Janssen in de Wereldwinkel. Als ambassadeur van de Fairtrade werkgroep gemeente Zeist betaalde de burgemeester van Zeist alsnog een eerlijke prijs voor de doos met fairtrade lekkernijen. Cor Doelwijt overhandigde de cadeaudoos aan de burgemeester en samen zullen ze later die dag ook een cadeaudoos aanbieden aan de commissaris op het provinciehuis in Utrecht.

Burgemeester Koos Janssen betaalt eerlijke prijs voor Fairtrade cadeaudoos en neemt cadeaudoos in ontvangst bij de wereld winkel

Thema ‘Leefbaar loon vs. Leefbaar inkomen’

Het thema van deze week is ‘Leefbaar loon vs. Leefbaar inkomen’. Een belangrijk onderwerp dat zich richt op het feit dat werknemers op banen of cacaoplantages een basisloon verdienen dat genoeg is om hun gezin te onderhouden. Een leefbaar inkomen houdt in dat er genoeg geld is om eten en kleding te kopen, kinderen naar school te sturen en medische zorg te betalen. Dit alles is een universeel mensenrecht, zoals beschreven in artikel 23 van de Universele Verklaring van de Rechten van de mens.

Fairtrade cadeaudoos voor burgemeesters

Fairtrade Markt

Naast de overhandiging van de cadeaudoos waren er nog meer activiteiten gepland voor de Fairtrade week. Op zaterdag 13 mei werd er een marktdag georganiseerd op een stukje van de 1e Hogeweg in samenwerking met de Fairtrade werkgroep en de Wereldwinkel. Een aantal lokale winkels deden hieraan mee, waaronder de Wereldwinkel zelf, Schoonheidssalon Beauty in Motion, De Koffietafel, de Taartenwinkel, de Notenwinkel, MOQ Samples, Bell’s en lokale fruitteler Westening.

De Wereldwinkel in Zeist is een prachtige plek om fairtrade-producten te kopen. Het is een kleine winkel, maar er is een grote verscheidenheid aan producten te vinden, van handgemaakte sieraden tot koffie en thee. De producten zijn afkomstig uit verschillende landen en de winkel draagt bij aan het welzijn van de producenten door eerlijke handel te bevorderen.

Bezoek aanstaande zaterdag de Fairtrade markt en de Wereldwinkel en steun fairtrade!.


Website Wereldwinkel:  www.wereldwinkelzeist.nl

Burgemeester Koos Janssen met vrijwilliger van de wereldwinkel en de cadeaudoos bij de wereldwinkel op de Hogeweg

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More