Search
Close this search box.

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Met elk orkest met een eigen stijl en sound en diversiteit aan showthema’s, zorgden in totaal 250 muzikanten voor een “Zee aan muziek”. Alle orkesten waren deelnemer en prijswinnaar tijdens het Wereld Muziek Concours 2022 te Kerkrade. Marchingband DVS uit Katwijk was zelfs kampioen op het onderdeel Mars en vice-kampioen van de Showwedstrijden! Deze Band keerde na 25 jaar terug op Zeister bodem.

De volledige line-up bestond uit Adest Musica Sassenheim met de show “Angels & Demons”, Juliana Amersfoort met de show “Rocketman”, Rijnmondband Schiedam met de show “Capture the Flag”, Floraband Rijnsburg met de show “Queen Remastered”, en DVS Katwijk met de show “Seasons”. Elk van deze orkesten stond bekend om hun geweldige muziek- en showprogramma’s en had daarom een volle agenda in binnen- en buitenlandse evenementen.

Het Slot Zeist bood een schitterend historisch decor voor een dergelijk evenement en werd speciaal voor deze Taptoe extra kleurrijk uitgelicht. De orkesten in hun fraaie outfit kwamen hierdoor nog beter tot hun recht. Adest Musica en Juliana traden op in hun prachtige nieuwe uniformen.

De Taptoe werd afgesloten met een indrukwekkende Finale door alle orkesten, waarbij ook de Pegasus Pipes participeerden. Vanaf 19.50 uur marcheerden de bands vanaf Hotel Figi naar het Slot.

De Bevrijdingstaptoe was een geweldig evenement dat veel bezoekers trok. De toegang was gratis en er waren alleen staanplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de Bevrijdingstaptoe Zeist 2023 en andere evenementen is te vinden op de website van de Stichting Muziekstad Zeist: www.muziekstadzeist.nl.

#Bevrijdingstaptoe #Zeist #muziek #korpsen #historisch #SlotZeist #taptoe #SlotZeist #CentrumZeist #Utrecht

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More