Search
Close this search box.

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Het Bouwen van een Monument: The Passion Podium in Zeist

In het hart van Zeist, voor het gemeentehuis, wordt momenteel iets groots gebouwd. Vrachtwagens lossen ladingen hekwerken, buizen en steigerdelen af voor wat een spectaculair podium belooft te worden voor een buitengewoon evenement.

Het gemeentehuis van Zeist wordt omgetoverd tot het epicentrum van passie en emotie, want binnenkort zal er The Passion plaatsvinden, een evenement dat jaarlijks miljoenen kijkers trekt.

Het begon allemaal eind vorige week, toen de eerste vrachtwagens arriveerden met hun ladingen bouwmaterialen. Sindsdien is het een race tegen de klok. Op dinsdag moeten de eerste repetities plaatsvinden. Voor de bouwers gaat het werk door: ‘Bouwen bij weer of geen weer’.

Op donderdag 21 maart, een dag die de verkeerspatronen van Zeist ingrijpend veranderde, werd duidelijk dat er iets groots op komst was. Auto’s en fietsers moesten hun routes herzien, want de straten werden langzaamaan overgenomen door de bouwactiviteiten. Een hint naar de grootsheid van wat zich ontvouwde.

Vanuit dit vogelperspectief wordt duidelijk hoe immens groot het podium werkelijk is, een imposante aanwezigheid tussen de iconische gebouwen van Figi Theater en het gemeentehuis.

Tegelijkertijd, elders in de stad, brengen bouwers in het Walkartpark een lichttoren tot stand, een toevoeging die het feestterrein verder verrijkt en de ambiance van het evenement versterkt.

Maar ondanks de zichtbare veranderingen in de stad, lijkt de ware passie voor het evenement nog niet volledig te zijn overgeslagen op de harten van de Zeistenaren. Het podium mag dan gestaag vorderen, de vraag blijft of het evenement zelf dezelfde diepe betekenis zal hebben voor de lokale bevolking als voor de miljoenen kijkers elders.

Toch staat vast dat op Witte Donderdag 28 maart alle ogen op Zeist gericht zullen zijn. The Passion, een muzikale paasvertelling die al vele jaren mensen inspireert en ontroert, zal in Zeist zijn veertiende editie beleven. Zal het verhaal van geloof, hoop en liefde de straten van Zeist vullen?

Terwijl het podium groeit en de stad zich voorbereidt op dit monumentale evenement, is het duidelijk dat er iets staat te gebeuren dat Zeist nog niet eerder heeft meegemaakt.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More