Het zwarte goud, zo worden ze wel genoemd: truffels, de speciale paddenstoelen die onder de grond groeien en waar speciaal afgerichte honden en varkens naar speuren. De delicatesse geeft een specifieke, aardse smaak aan gerechten.
Bij La Collina deden een twintigtal mensen mee aan een speciale workshop over de truffel. Onder de enthousiaste begeleiding van eigenaar Mark Driessen maakten ze in groepjes het menu, waarin natuurlijk veel truffel was verwerkt. Bruschetta met truffel-eisalade, carpaccio met truffelmayonnaise, kabeljauw, varkenshaas met truffelroomsaus, verse pasta en en risotto met paddenstoelen. Ook het toetje bestond uit truffels maar dan de chocoladeversies. Alles vers en zelfgemaakt.
Tussendoor het koken en eten door werden er bijpassende wijnen geproefd van Sauter Wijnen en vertelde Italiaanse kok Federico Mocci over de verschillende soorten truffels, waar ze gevonden worden en waarom ze zo duur zijn.
Een mooie avond, met heerlijk eten, veel gezelligheid en ook nog leerzaam, dat was de conclusie van de deelnemers. Heb je de truffelavond gemist geen nood. Deze truffels zijn bij La Collina te verkrijgen.
La Collina is gevestigd aan de Voorheuvel en heeft een delicatessenafdeling, een restaurant, verzorgt catering en organiseert regelmatig bijzondere workshops. Woensdag 9 maart is de volgende over ‘Vlees van kop tot staart’, in samenwerking met biologische slager Wim Kok.
Kijk mee met OogOpZeist.nl
Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.
Volg OogOpZeist.nl op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging. Zolang het in Zeist is, laat het weten! Geef het door via http://oogopzeist.nl/contact/ !
© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl
Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie