Biologische Slagerij Wim Kok en La Collina bezorgden samen hun gasten een mooie avond rondom het onderwerp ‘Goed vleesch’.
“Fantastisch om een vakman zo aan het werk te zien. Nooit geweten dat het uitsnijden van vlees nog zo’n grote klus is. Zelfgemaakte filet americain en schnitzel, super malse biefstuk: het was heerlijk. En gezellig.” Zo verwoord een van deelnemers het plezier bij de workshop ‘Vlees van kop tot staart’ bij La Collina.
Zo’n 20 vleesliefhebbers waren afgelopen woensdag avond afgekomen op de vleesworkshop die La Collina in samenwerking met Biologische Slagerij Wim Kok organiseerde.
Mark Driessen, gastheer van deze avond en eigenaar van La Collina, ontving de gasten en gaf de uitleg over de avond. De deelnemers mochten zelf aan de slag in de keuken nadat ze eerst hadden geluisterd en toegekeken bij het vakkundige snijwerk van slagers Wim en Xavier.
In verschillende groepjes werden daarna de gerechten bereid. Zo waren een aantal man zorgvuldig bezig met het snijden van de delicatesse Batalé Duroc Ham en werd in de keuken de schnitzel platgeslagen en gepaneerd. Ondertussen werden de aardappeltjes ‘op grootmoeders wijze’ gebakken en de groenten klaargemaakt als begeleiding van het vlees.
Vervolgens werd er samen gedineerd aan de grote lange tafel van mediterrane traiteur La Collina.
La Collina en slagerij Wim Kok werken al lange tijd samen. “Veel van onze gerechten worden bereid met het biologische vlees van Wim. Het is leuk om onze krachten te bundelen en op deze manier samen te werken”, aldus Mark. “We maken daardoor op een laagdrempelige manier gebruik van elkaars netwerk en hopen zo ook de ondernemersgeest op de Voorheuvel te stimuleren.”
Volgende evenement van La Collina: Italiaans Wijndiner op zondag 17 april.
Wijnproeverij van acht Italiaanse wijnen, met een 3-gangendiner en bijpassend wijnarrangement, georganiseerd door Sauter Wijnen en La Collina.
Datum: zondag 17 april
Tijd ca. 17.00 uur tot ca. 21.00 uur
Kosten €59,50,- per persoon
Er is plek voor 30 personen
Aanmelden: info@lacollina.nl