Search
Close this search box.

Prokkelstages: “WinWin voor beide partijen”

Samen voor Zeist heeft ook dit jaar weer op 5 juni een aantal succesvolle prokkelstages gematcht tussen bedrijven en in stellingen in Zeist. Een prokkel stage is voor mensen met een beperking 1 dag stage laten lopen bij diverse organisaties en bedrijven.

De  kern van Nationale Prokkelstagedag op 5 juni. was een laagdrempelige manier om over en weer kennis te maken met elkaars mogelijkheden; mogelijkheden van de stagiaire en mogelijkheden van bedrijven en organisaties.

 

Oog op Zeist
Amandehof over Prokkelervaring met Daan … “Daan vond het een mooie ervaring maar aan het eind van de dag waren wij degene die hem bedanken konden. Want wij als medewerkers van de locatie werden ons toch wel erg bewust van de kijkende wereld om ons heen en door hem zo bij ons te hebben konden we van hem leren hoe het is om te ‘kijken’ met andere zintuigen. Hierdoor beleefden ook wij met elkaar de wereld heel anders. Dank Daan!”

Rabobank Utrechtse Heuvelrug over Bartiméus Prokkelstagiaire…

“We hebben eerst een rondje gebouw gedaan om de stagiaires een beeld te geven, en hebben het gebouw niet alleen laten zien maar ook laten voelen en ervaren aan de hand van de kleuren, de vormen, het geluidsdempend tapijt… Alle collega’s waren enorm nieuwsgierig en reageerden positief tijdens de rondleiding door het gebouw.”Oog op Zeist

Yoni bij Rabobank Utrechtse Heuvelrug “Gedurende deze halve dag heb ik veel bijzondere en interessante indrukken opgedaan. Het gebouw ziet er behoorlijk chique en netjes uit. Na de rondleiding kreeg ik informatie over de verschillende bezigheden van de receptie zoals het controleren van de toegangspasjes van medewerkers, het maken van roosters en de binnenkomende klanten van drinken voorzien. Ik vond het een interessante stagedag met veel indrukken”

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

Bij Oud London mocht Lissette client van Abrona een dagje meelopen met housekeeping. Zo kreeg ze een mooi beeld hoe het er in een groot hotel aan toe gaat.  Ze voelde zich er meteen thuis.

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

 

 

Oog op Zeist
Abrona over hun BigaGroep Prokkelstagiaire… “Het was heel erg leuk. De stagiaire heeft het heel goed gedaan. Ze nam zelf initiatief, heeft post gefrankeerd, postvakken geleegd en zelfs een paar keer de telefoon aangenomen. Ze was heel vriendelijk naar iedereen en deze stage was zeker voor herhaling vatbaar!”

Oog op Zeist Oog op Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More