Search
Close this search box.

Restaurant de Hoefslag (Bosch en Duin)

De Hoefslag is een restaurant gevestigd in Bosch en Duin. Voor dat het ontstaan van het huidige restaurant, had het gebouw reeds een lange historie als uitspanning. Oorspronkelijk droeg het de naam “Huize Bosch en Duin” en was een halteplaats voor koetsen. In 1920 werd de villa hernoemd tot “Huize De Hoefslag”.

De Hoefslag werd ooit geëxploiteerd door de gebroeders Fagel. Martin nam de commerciële zijde voor zijn rekening, terwijl Gerard de keuken voor zijn rekening nam. Gerard Fagel werd op 9 juni 1989 vermoord tijdens een inbraak in zijn appartement boven het restaurant. Na de moord verkocht Martin Fagel het restaurant en vertrok naar Frankrijk.

Na een aantal roerige jaren is sinds 2008 Karl van Baggem Patron Cuisinier. Hij bracht de kwaliteit terug in het Instituut De Hoefslag. Sinds 2009 heeft het Restaurant 1 Michelinster. Daarmee is De Hoefslag het enige restaurant met een Michelinster binnen de gemeente grens van Zeist.

Meer informatie over Restaurant De Hoefslag 

Bron: Wikipedia.org / MissetHoreca.nl

De Hoefslag (restaurant - Bosch en Duin)
De Hoefslag (restaurant – Bosch en Duin)

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More