Search
Close this search box.

Restaurant de Hoefslag (Bosch en Duin)

De Hoefslag is een restaurant gevestigd in Bosch en Duin. Voor dat het ontstaan van het huidige restaurant, had het gebouw reeds een lange historie als uitspanning. Oorspronkelijk droeg het de naam “Huize Bosch en Duin” en was een halteplaats voor koetsen. In 1920 werd de villa hernoemd tot “Huize De Hoefslag”.

De Hoefslag werd ooit geëxploiteerd door de gebroeders Fagel. Martin nam de commerciële zijde voor zijn rekening, terwijl Gerard de keuken voor zijn rekening nam. Gerard Fagel werd op 9 juni 1989 vermoord tijdens een inbraak in zijn appartement boven het restaurant. Na de moord verkocht Martin Fagel het restaurant en vertrok naar Frankrijk.

Na een aantal roerige jaren is sinds 2008 Karl van Baggem Patron Cuisinier. Hij bracht de kwaliteit terug in het Instituut De Hoefslag. Sinds 2009 heeft het Restaurant 1 Michelinster. Daarmee is De Hoefslag het enige restaurant met een Michelinster binnen de gemeente grens van Zeist.

Meer informatie over Restaurant De Hoefslag 

Bron: Wikipedia.org / MissetHoreca.nl

De Hoefslag (restaurant - Bosch en Duin)
De Hoefslag (restaurant – Bosch en Duin)

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More