Search
Close this search box.

Nieuwe oudhollandse spelletjes op de Dalweg

September is traditioneel gezien een van de maanden waarop er het meeste straatfeesten worden georganiseerd. Een vast onderdeel zijn vaak de oudhollandse straat spelletjes voor Kinderen. Marlies een van de organisatoren van de Dalweg heeft een aantal nieuwe varianten op oude thema’s bedacht of opgezocht op het internet. Ooit van Loopneus, Blik op de weg, Lady en de vagebond of de Olifantenmars gehoord? Dit zijn de door Marlies geactualiseerde oudhollandse spelletje, die de jeugd van de Dalweg speelde.

Voor de vaders van de Dalweg was er naast biertje drinken een tafeltenniscompetitie

Lady en de Vagebond
Lady en de Vagebond
Marlies doet spel voor
Marlies doet spel voor. Waar het om gaat zit op haar rug
Bekertje blazen met ballon
Bekertje blazen met ballon
Olifantenmars
Olifantenmars
Blik op de weg
Blik op de weg
Loopneus
Loopneus
Tafeltennis competitie voor de vaders
Tafeltennis competitie voor de vaders

competitie.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More