Search
Close this search box.

Kom kijken tijdens het Open huis bij Prinses Maxima Manege op zondag 12 oktober !

nieuws_2014_open_huis_1Top paradressuurruiter Nicole den Dulk vertoont haar kunsten tijdens “Open huis” Prinses Máxima Manege

Op zondag 12 oktober 2014 organiseert de Prinses Máxima Manege in Den Dolder een “open huis” met een gevarieerd hippisch programma. Grote verrassing is de bijdrage die verzorgd gaat worden door Nicole den Dulk, paralympisch dressuurruiter en winnares van twee bronzen medailles tijdens de Wereldruiterspelen in Caen. Zij zal met haar indrukwekkende demonstratie laten zien dat paardrijden mogelijk is voor iedereen, ook als je een dwarslaesie hebt! Dit sluit feilloos aan op de focus van de manege op ieders mogelijkheden ongeacht beperkingen.

Het open huis is van 13.00 – 16.00 uur op het terrein van de manege in Den Dolder. Iedereen is welkom om te zien hoe valide en minder valide ruiters genieten van hun acties met paarden. Amazone Marrigje van Baalen, ambassadrice van de Prinses Máxima Manege, opent het programma met een instructieles waar de nadruk ligt op het belang van dressuurmatig rijden voor de gezondheid van de paarden. Hierna volgen drie demonstraties equicoaching, equitherapie en logopedie met het paard als co-therapeut naast de psychologe, fysiotherapeute en logopediste. Bezoekers kunnen zelf ervaren wat de effecten zijn van huifbedrijden en zien wat de mogelijkheden zijn voor/door ruiters met een beperking.

OOZ_120630_71782 OOZ_120630_71645

Hoogtepunt van de dag vormt de demonstratie van Nicole den Dulk. Zij is een inspirerend voorbeeld van iemand die met enorme wilskracht en doorzettingsvermogen het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt. Een hoge dwarslaesie heeft haar er niet van weerhouden om met haar paard de top in de dressuur te bereiken!

De Prinses Máxima Manege is een hippisch therapeutisch centrum, gelegen op het terrein van Dennendal aan de Dolderseweg 170 in Den Dolder. Dankzij de inzet van meer dan 80 vrijwilligers komen hier wekelijks 250 ruiters met een beperking voor paardrijles of therapeutische begeleiding met paarden, zoals huifbedrijden, equicoaching, fysiotherapie en logopedie te paard.

 

nieuws_2014_open_huis_2

Prinses Máxima Manege/Stichting Ruitersportcentrum Reinaerde
Adres:
Boshutlaantje 14
Dolderseweg 170
3734 BP Den Dolder

Telefoon:
(030) 2 29 16 65

E-mail:
info@prinsesmaximamanege.nl (algemeen)
administratie@prinsesmaximamanege.nl (boekhouding)

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More