Search
Close this search box.

Reizen door de jeugdboeken werelden van Bibliotheek Idea.

Op dinsdag 25 november opent de nieuwe jeugdafdeling op de eerste verdieping van Bibliotheek Idea Zeist. Alle kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier snuffelen tussen de boeken, want voortaan staan de boeken ingedeeld in werelden. Zo kom je nog eens op een idee om een boek te lenen over sterren en reizen in de ruimte, over de avonturen van een kok of een boek over taarten bakken. Je wordt steeds verrast door leuke, spannende boeken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld omdat ze dyslectisch zijn, is er de Makkelijk Lezen hoek. Hier staan boeken met verhalen voor alle kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden. De leuke boeken die hier staan helpen om weer leesplezier te krijgen. Houd je van lekker onderuit liggen? Kom dan met een boek naar de lounge hoek. Hier kan je lekker ongestoord in spannende avonturen duiken. Noëlle voelde zich er vandaag al helemaal thuis.

Natuurlijk viert de bibliotheek deze nieuwe leesplek. Lang zal je lezen is tenslotte het thema dit jaar! Kinderen die tussen 25 november en 4 december boeken lenen op de jeugdafdeling krijgen een verrassing.

idea bibliotheek opent nieuwe Jeugd boekenwereld
idea bibliotheek opent nieuwe Jeugd boekenwereld
Hulp bij het zoeken is nog steeds aanwezig
Hulp bij het zoeken is nog steeds aanwezig

Slimme tips:

Online inschrijven kan hier
Je mag 10 boeken per keer lenen
De boeken mag je drie weken houden
Heb je een boek nog niet uit, dan kan je het verlengen
We helpen je herinneren om je boeken op tijd terug te brengen met de app
Je kunt je ook opgeven voor een mail van de attenderingsservice
Elk kind mag gratis lid zijn van de bibliotheek tot 18 jaar

Boeken inleveren kan altijd in de boekenbrievenbus aan de Voorheuvel. Met een abonnement van Bibliotheek Idea kunnen boekenliefhebbers terecht in de andere Idea bibliotheken in Bunnik en Bilthoven, maar ook in Urecht.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More