Nationale tuinvogeltelling 2015

De Vogelbescherming gevestigd in  Zeist organiseert ook dit weekend weer de nationale tuinvogeltelling 2015. U kunt nog mee doen door vandaageen half uur de vogels in uw tuin te tellen. Vervolgens kunt u uw resultaten doorgegeven via het vogeltelling formulier op de site van de vogelbescherming. Om te oefenen hebben wij hier een aantal foto’s van vogels geplaatst. Wij zijn benieuwd of u deze vandaag ook in Zeist bent tegengekomen tijdens het tellen.

Hoe werkt de Tuinvogeltelling?
Op zaterdag 17 januari om 8.30 uur ’s ochtends is het telformulier online gezet en kunt u uw tuinvogeltelling doorgeven.

Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:
Tel op 17 of 18 januari 2015 een half uur de vogels in uw tuin. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
Tel het hoogste aantal vogels van een soort die u tegelijkertijd in uw tuin ziet. Tel deze aantallen niet bij elkaar op, dan loopt u het risico een vogel dubbel te tellen.*
Geef uw telling door via de app Tuinvogels of via deze website. U kunt uw telling tot uiterlijk maandag 19 januari 12.00 uur doorgeven.

* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.

Op de site van de Vogelbescherming vind u extra informatie over de in Nederland voorkomende vogels en tips hoe u moet tellen.

Oefenmateriaal voor nationale tuinvogeltelling

Deze foto’s zijn door Mel Boas gemaakt in Bussum en niet in Zeist.

 

Voor Jou Uitgezocht