Nieuwe bewoners voor Slotvijver

Zeister Hengelaars Vereniging zet 55 franse karpers uit in de slotvijver.

Zaterdag 24 januari zijn franse 55 spiegelkarpers uitgezet in de vijver van het Slot Zeist door de Zeister Hengelaars vereniging ZHV.  Nog eens 25 andere karpers werden door de vissers uitgezet in de vijver op het Kersbergerplein. De vissen werden gewogen, gemeten en van 2 kanten gefotografeerd voordat ze stuk voor stuk liefderijk werden uitgezet door de hengelaars.

De heren hopen natuurlijk deze vissen uiteindelijk weer als prooi aan hun haak  terug te zien. Als andere vissers een karper uit de slotvijver haalt is het de bedoeling dat zij de vis meten, wegen en fotograferen. Vervolgens wil de ZHV deze informatie graag ontvangen om de ontwikkeling van de fauna in de verschillende viswateren van Zeist bij te houden.

De vissen worden nauwkeurig bestudeerd

De vissen worden nauwkeurig bestudeerd

Iedere karper wordt gewogen door de ZHV

Iedere karper wordt gefotografeerd door de ZHV

Iedere karper wordt gewogen door de ZHV

Iedere karper wordt gewogen door de ZHV

Een voor een gaan ze het koude water van de slotvijver in

Een voor een gaan ze het koude water van de slotvijver in

Het is een verenigingsactiviteit van de ZHV

Het is een verenigingsactiviteit van de ZHV

De website van de Zeister Hengelaars Vereniging  

 

Voor Jou Uitgezocht