Search
Close this search box.

Nieuwe bewoners voor Slotvijver

Zaterdag 24 januari zijn franse 55 spiegelkarpers uitgezet in de vijver van het Slot Zeist door de Zeister Hengelaars vereniging ZHV.  Nog eens 25 andere karpers werden door de vissers uitgezet in de vijver op het Kersbergerplein. De vissen werden gewogen, gemeten en van 2 kanten gefotografeerd voordat ze stuk voor stuk liefderijk werden uitgezet door de hengelaars.

De heren hopen natuurlijk deze vissen uiteindelijk weer als prooi aan hun haak  terug te zien. Als andere vissers een karper uit de slotvijver haalt is het de bedoeling dat zij de vis meten, wegen en fotograferen. Vervolgens wil de ZHV deze informatie graag ontvangen om de ontwikkeling van de fauna in de verschillende viswateren van Zeist bij te houden.

De vissen worden nauwkeurig bestudeerd
De vissen worden nauwkeurig bestudeerd
Iedere karper wordt gewogen door de ZHV
Iedere karper wordt gefotografeerd door de ZHV
Iedere karper wordt gewogen door de ZHV
Iedere karper wordt gewogen door de ZHV
Een voor een gaan ze het koude water van de slotvijver in
Een voor een gaan ze het koude water van de slotvijver in
Het is een verenigingsactiviteit van de ZHV
Het is een verenigingsactiviteit van de ZHV

De website van de Zeister Hengelaars Vereniging  

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More