Search
Close this search box.

Lagerhuis vuurwerk bleef uit bij de debat tussen Jacqueline Vaessen (VVD) en Mirjam Maasdam (CDA) #PS2015 #Klik op de foto

Debatleider Job Boot deed afgelopen woensdag  in Villa Mooi Zeist zijn uiterste best om een sprankelende discussie te krijgen tussen de de twee hooggeplaatste vrouwelijke kandidaten van het CDA en de VVD voor de provinciale staten verkiezingen (#PS2015).  De kandidaten van het door Zakelijk Zeist Onderneemt! georganiseerde lagerhuis debat waren Jacqueline Vaessen (rechts), nr.2 voor de VVD, inwoonster van Bilthoven en  ondernemer en Mirjam Maasdam, lijsttrekker voor het CDA  woonachtig in Zeist.

Diverse onderwerpen met een provinciaal karakter werden aan de orde gesteld zoals, duurzaamheid, bereikbaarheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, werden doormiddel van stellingen aan de orde gesteld. Wat geen verrassing mag zijn is dat de standpunten tussen VVD en CDA op provinciaal niveau niet ver uit elkaar liggen.

Lagerhuis debat door Jacqueline Vaessen (rechts), nr.2 voor de VVD, inwoonster van Bilthoven en ondernemer en Mirjam Maasdam, lijsttrekker voor het CDA
Lagerhuis debat door Jacqueline Vaessen (rechts), nr.2 voor de VVD, inwoonster van Bilthoven en ondernemer en Mirjam Maasdam, lijsttrekker voor het CDA
Lagerhuis debat door Jacqueline Vaessen (rechts), nr.2 voor de VVD, inwoonster van Bilthoven en ondernemer en Mirjam Maasdam, lijsttrekker voor het CDA
Lagerhuis debat door Jacqueline Vaessen (rechts), nr.2 voor de VVD, inwoonster van Bilthoven en ondernemer en Mirjam Maasdam, lijsttrekker voor het CDA

Belangrijkste onthulling kwam van een van de vrouwelijke deelnemers aan het debat. “Vrouwelijke kiezers stemmen bijvoorkeur op een vrouwelijke kandidaat” Dit kwam voor de aanwezige mannelijke ondernemers als een complete verrassing. Deze uitspraak vraagt om nadere fact checking.

De andere onthullingen kwam van de aanwezige goochelaar, die door Zakelijke Zeist Onderneemt! als borrel entertainment was ingehuurd.

De ZZO! goochelaar onthult
De ZZO! goochelaar onthult

De hoofdpersonen

Jacqueline Vaessen (49), woont binnenkort in Bilthoven: “Ik ben ingenieur Chemische Technologie en daarnaast heb ik ook een Bachelor in Psychologie behaald. Ik ben zelfstandig ondernemer en met mijn bedrijf werk ik aan duurzame energieoplossingen voor de industrie. Uit ervaring weet ik dat er nog veel milieuwinst te halen is in bestaande situaties en dat daarmee ook een gezond economisch rendement te realiseren is.”

Mirjam Maasdam woont in Zeist. “Provincie is synoniem voor samenwerken tussen samenleving en overheid. Als we in de Staten denken en werken vanuit de initiatieven die in de provincie leven, kunnen we ruimte bieden voor mensen, werk, landbouw en natuur, op een duurzame manier. Waar je ook in Utrecht komt, telkens zie je het nut en de noodzaak van de provincie op het gebied van de ruimtelijke ordening, verkeer, milieu, landbouw en economie.”

Job Boot is onder meer journalist, presentator, mediatrainer en interviewer. Kenmerken van deze veelzijdige man zijn: nieuwsgierig, kritisch, betrokken, resultaatgericht, assertief. Hij gebruikt humor als ontwapenend middel om tot de kern van de zaak door te dringen.

Villa Mooi Zeist verbindt ondernemers, zzp’ers, mkb’ers en anderen. Voor waardevolle contacten, meer kennis, meer business en gezamenlijke initiatieven. Kortom ‘business by pleasure’, aangenaam ondernemen.Na afloop zal er een “verrassingact” zijn tijdens de borrel!!

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More