Bewoners Belangen Dichterbij plant krimlinde op nationale bomendag

Bewoners Belangen Dichterbij 25 jaar

Ter gelegenheid van van het 5de lustrum van de wijkvereniging Bewoners Belangen Dichterbij (voorheen BOGD) werd afgelopen woensdag tijdens Nationale Bomendag een mooie krimlinde (Tilia euglora) geplant. Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Marcel Fluitman, (oud-)bestuursleden, omwonenden, wijkbeheerder Gerard van den Breemer, Annemarieke Holland van het NME en de groepen 7a en 7b van Basisschool de Ichthus. De boom staat op een centrale plaats in de wijk op het plantsoen voor de Sionskerk tussen Oude Arnhemseweg en Jacob Catslaan

bomenplantdag_dichterwijk_fluitman bomenplantdag_dichterwijk_fluitman

Het planten van deze boom is tevens een eerbetoon aan oprichter, 1e voorzitter en erelid Willem van Hunnik die in maart 2012 is overleden. De weduwe van Hunnik planten, samen met wethouder Marcel Fluitman (oud voorzitter) en de huidige voorzitter van  Bewoners Belangen Dichterbij de boom. Door als eerste een schep aarde ik het gat te gooien. De overige plant werkzaamheden werden uitgevoerd door leerlingen van de groepen 7a en 7b van Basisschool de Ichthus.

Bloemetje voor de weduwe van oud voorzitter van Hunnik

Bloemetje voor de weduwe van oud voorzitter van Hunnik

Hierna deden alle kinderen, steeds in een groepje van zes, hun deel. (scheppen, water geven, wensen aan de boom hangen). De kinderen hadden een mooie slinger van lindebladeren gemaakt met wensen voor de wijk.Wijkbeheer Noord heeft de boom kado gegeven en de aanwezige medewerkers zorgden, samen met een groepje kinderen, dat de boom stevig verankerd werd met boompalen en band.

De BBDichterbij is de wijkvereniging voor Dichtersbuurt, Parmentiersland en Patijnpark. Met 1750 huishoudens en meer dan 300 leden is zij een van de grootste wijkverenigingen van Zeist. BBDichterbij wil  graag een boombank om de nieuwe linde laten zetten.  Tijdens de jubileumfestiviteiten zal hiervoor geld worden ingezameld.

Kinderen hangen wensen in de boom

Kinderen hangen wensen in de boom

Groepsfoto van alle aanwezigen

Groepsfoto van alle aanwezigen

Voor Jou Uitgezocht

  • Ronald de Jong
    20 maart 2015 op 23:34

    Leuk initiatief. Ik heb als verkeersambtenaar met Wiilem van Hunnik overleg gevoerd over de verkeersproblemen in de wijk. Dat moet inderdaad 25 jaar geleden zijn. Ik vond Willem een zeer sympathiek persoon; deskundig en zeer betrokken bij het wel en wee van de wijk. Ik wens mevrouw Van Hunnik nog veel gelukkige en gezonde jaren toe.

    Hartelijke groet van Ronald de Jong

  • %d bloggers liken dit: