Search
Close this search box.

Bewoners Belangen Dichterbij plant krimlinde op nationale bomendag

Bewoners Belangen Dichterbij 25 jaar

Ter gelegenheid van van het 5de lustrum van de wijkvereniging Bewoners Belangen Dichterbij (voorheen BOGD) werd afgelopen woensdag tijdens Nationale Bomendag een mooie krimlinde (Tilia euglora) geplant. Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Marcel Fluitman, (oud-)bestuursleden, omwonenden, wijkbeheerder Gerard van den Breemer, Annemarieke Holland van het NME en de groepen 7a en 7b van Basisschool de Ichthus. De boom staat op een centrale plaats in de wijk op het plantsoen voor de Sionskerk tussen Oude Arnhemseweg en Jacob Catslaan

bomenplantdag_dichterwijk_fluitman bomenplantdag_dichterwijk_fluitman

Het planten van deze boom is tevens een eerbetoon aan oprichter, 1e voorzitter en erelid Willem van Hunnik die in maart 2012 is overleden. De weduwe van Hunnik planten, samen met wethouder Marcel Fluitman (oud voorzitter) en de huidige voorzitter van  Bewoners Belangen Dichterbij de boom. Door als eerste een schep aarde ik het gat te gooien. De overige plant werkzaamheden werden uitgevoerd door leerlingen van de groepen 7a en 7b van Basisschool de Ichthus.

Bloemetje voor de weduwe van oud voorzitter van Hunnik
Bloemetje voor de weduwe van oud voorzitter van Hunnik

Hierna deden alle kinderen, steeds in een groepje van zes, hun deel. (scheppen, water geven, wensen aan de boom hangen). De kinderen hadden een mooie slinger van lindebladeren gemaakt met wensen voor de wijk.Wijkbeheer Noord heeft de boom kado gegeven en de aanwezige medewerkers zorgden, samen met een groepje kinderen, dat de boom stevig verankerd werd met boompalen en band.

De BBDichterbij is de wijkvereniging voor Dichtersbuurt, Parmentiersland en Patijnpark. Met 1750 huishoudens en meer dan 300 leden is zij een van de grootste wijkverenigingen van Zeist. BBDichterbij wil  graag een boombank om de nieuwe linde laten zetten.  Tijdens de jubileumfestiviteiten zal hiervoor geld worden ingezameld.

Kinderen hangen wensen in de boom
Kinderen hangen wensen in de boom
Groepsfoto van alle aanwezigen
Groepsfoto van alle aanwezigen

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More