Search
Close this search box.

GRATIS COMPOST IS OP!

Inwoners van de gemeente Zeist konden de afgelopen week gratis door de gemeente ter beschikking gestelde compost ophalen op 3 lokaties.  De lokaties waren  de Kringloop Zeist: Johannes Postlaan 4, 3705 LN Zeist, Afvalbrengstation Seysterberg: Zandbergenlaan 2, Huis ter Heide en Tuincentrum Van Ee: Arnhemse Bovenweg 15b.

Dit gebaar van de gemeente Zeist is als dank voor  het  scheiden van hun groente, fruit en tuinafval want dit is goed voor het milieu. Iedere inwoner van Zeist had recht op een gratis zak compost van 40 liter.

Mede door de aandacht voor moestuintjes was de vraag dit jaar extra groot. Vandaar dat de actie, die oorspronkelijk tot 28 maart zou duren nu als is afgelopen.

Gratis compost van de gemeente Zeist is op.
Gratis compost van de gemeente Zeist is op.

Goed voor milieu
Het scheiden en daardoor composteren van groente, fruit en tuinafval is goed voor het milieu. Door te scheiden hoeft er minder restafval verbrand te worden. Bovendien is composteren een relatief goedkope manier van afvalverwerking en levert het compost op voor tuin en landbouw. Daarnaast wordt ook duurzame energie uit groente, fruit, tuinafval gehaald. Zoals biogas, groene stroom en biobrandstof.

 

De fotograaf neemt ook een zakje compost mee
De fotograaf neemt ook een zakje compost mee

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More