Search
Close this search box.

Herma Baars heeft voorgoed afscheid genomen van haar schapen op Heidestein

Onder grote belangstelling heeft vrijdagmiddag 27 maart een bijzondere uitvaartplaats gevonden vanuit de schaapskooi van het Landgoed Heidestein. Herma Baars was jaren lang de schaapsheerder op de schaapskooi. Waar zij samen met medewerkers van het Utrechtslandschap en vele vrijwilligers hoedde over het wel en wee van de schapen en andere dieren op terrein. Zij is op 19 maart overleden.

In Memoriam

Herma Baars – Afscheid van een trouwe herder

Veel kinderen in Zeist kennen haar wel, de herder van Heidestein, Herma Baars. Met kerst stond ze in of bij de schapen in de kerststal, en hielp ze de kleinsten brokjes bix te voeren aan de makke schapen die om haar heen stonden. Door het jaar heen vond je haar elke dag bij de kooi, zeker op zondagmiddag. Dan stonden de kinderen aan de ene kant, schapen aan de andere kant van het hek.

Dit jaar was ze er al niet meer bij, met Kerst. Haar gezondheid ging achteruit. Nu is ze gestorven, pas 57 jaar oud. Haar vrienden en collega-vrijwilligers van het Utrechts Landschap zorgden dat haar laatste wens in vervulling kon gaan: een afscheidsdienst in de schaapskooi, tussen de schapen. In een kist van hout uit het bos, vervoerd op de pick-up van de boswachter. Een paar honderd mensen stonden om haar heen, de schapen blaatten, hoornblazers bliezen ten afscheid. Haar moeder en neven, de honderden anderen zullen haar heel erg missen.

De schapen blijven achter, met andere goede verzorgers. Op zondag kan je ze gewoon weer bezoeken, en kijken of je alle 77 lammetjes van het jaar kunt tellen. Maar het wordt niet meer zoals het was.

ds. Roel A. Bosch
Predikant Noorderlicht gemeente Zeist.
vrijwilliger bij Heidestein

-
De neven spreken enkele woorden
De neven spreken enkele woorden

Uitvaart  Herma Baars Schaapsherder van Heidestein

Predikant Roel Bosch leidt de uitvaartdienst
Predikant Roel Bosch leidt de uitvaartdienst
-

Uitvaart  Herma Baars Schaapsherder van Heidestein

-
-
-

 

Op de grensweg scheiden de wegen elkaar
Op de grensweg scheiden de wegen elkaar

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More