Search
Close this search box.

Vrijwilligers bij de Prinses Maxima Manege zijn echte maatjes.

Sandra en Femme zijn vrijwillers bij de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Zonder vrijwilligers is er geen paardrijles of therapie voor gehandicapten!

Sandra begeleidt de gehandicapte en dove Nikki, tijdens zijn paardrijles.  Nikki komt iedere woensdag een half uur therapeutisch paardrijden in de manege. Sandra loopt altijd met hem mee tijdens zijn therapie. Inmiddels heeft zij de gebaren taal al goed onder de knie en zijn zij echte maatjes geworden.

Femme is vrijwilliger bij de Prinses Maxima Manege geworden omdat het zo’n fijne plek is om te zijn. “Ik woon in Utrecht stad, maar hier in de bossen rond de Willem Arntz Hoeve kom ik helemaal tot rust. Daarbij is het heerlijk om te zien dat iemand als Nikki zo kan genieten van een half uur therapie op de rug van een paard. Ik heb hier toch al een aantal kleine wondertjes mogen zien.” Aldus Femme, die hier toch in de eerste plaats voor haar eigen goede gevoel komt.

De Prinses Maxima Manege heeft kern van 80 betrokken waarvan het grootste deel als vrijwilliger actief is. Zij besturen de stichting, lopen mee met de aangepaste lessen, mennen (huifbed) en helpen mee met de zorg voor de paarden en algemeen onderhoud.

De prinses Maxima manege is continue op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je ook vrijwilliger worden kijk hier voor informatie of meld je aan.

Samen in gebarentaal communiceren
Nikki en Femme communiceren samen in gebarentaal.

De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een erkend hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder beperkingen. Iedereen is hier welkom om te genieten van de mogelijkheden met paarden. Van aangepast paardrijden tot en met therapie.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More