Napoleon als inspiratie voor kunstenaars Abrona en Reinaerde.

Piera en Bob aan het tekenen in de patio van Oud London

Op 20 april kwamen de 10 kunstenaars van Abrona en Reinaerde naar Hotel Restaurant Oud London om inspiratie op te doen en te schetsen. Op deze plek werd in 1805 een cafe gesticht. Door de aanwezigheid van Napoleon’s manschappen en zijn Franse generaal August de Marmont was er behoefte aan een gastvrije uitspanning.

Er zijn tal van objecten in het huidige Hotel Restaurant Oud London, die direct verwijzen naar Napoleon. Voor de creatieve cliënten van Abrona en Reinaerde een prachtige aanleiding om de geschiedenis van de plek visueel te maken.

Kunstenaar Bob liet zich in het zonnetje van de binnenplaats vooral inspireren door het kasteelse uiterlijk van deze horeca gelegenheid. Tegenwoordig natuurlijk geen kleine houtvuurtjes en hoefgetrappel meer. Verschillende gasten genoten van koffie in het zonnetje,Samen met begeleidster Piera overlegde zij over het te maken werk.

De meeste anderen werkte binnen in de foyer aan hun kunstwerken. Gasten van het hotel en soms oude bekenden kwamen tijdens het werk even een kijkje nemen.

De schetsen worden de komende tijd in het eigen atelier afgemaakt. De gemaakte kunstwerken  zullen te zien zijn tijdens een expositie, die voor september van dit jaar bij Restaurant Oud London gepland is.

Na al het harde werk bood het gastvrij Hotel Restaurant Oud London, de kunstenaars en hun begeleiders een lunch aan.

De maatschappelijke match tussen Oud London, Abrona en Reinaerde is georganiseerd door Samen voor Zeist. 

Kunstenaars van Abrona en Reinaerde doen inspiratie op in oud london voor een expositie over Napoleon Kunstenaars van Abrona en Reinaerde doen inspiratie op in oud london voor een expositie over Napoleon Kunstenaars van Abrona en Reinaerde doen inspiratie op in oud london voor een expositie over Napoleon Kunstenaars van Abrona en Reinaerde doen inspiratie op in oud london voor een expositie over Napoleon Kunstenaars van Abrona en Reinaerde doen inspiratie op in oud london voor een expositie over Napoleon Kunstenaars van Abrona en Reinaerde doen inspiratie op in oud london voor een expositie over Napoleon

Voor Jou Uitgezocht