Search
Close this search box.

“Land Goed Land” presentatie Stichting Q4

Overgenomen uit het persbericht van Stichting Q4. – Utrechtse Heuvelrug Kromme RijnStreek: regio van “Land Goed Land” Op woensdagavond 27 mei organiseerde stichting Q4 een bijeenkomst in Figi waarin het profileringsdocument over de economisch strategische positie en het DNA van de regio gepresenteerd werd. Ruim 200 ondernemers en bestuurders waren op deze avond aanwezig. Stichting Q4 is een samenwerking van de ondernemersverenigingen uit de Utrechtse Heuvelrug en Kromme RijnStreek.

Zij kregen een presentatie van prof. dr. Oedzge Atzema, van de Universiteit van Utrecht, over de economische potentie van de regio. Daarna presenteerden Jan Kooren en Xander Koppelmans van bureau PGHR het DNA boek van deze regio. Etske Muis, voorzitter van Stichting Q4  “Het is goed om te zien hoe prachtig het DNA van onze regio is en wat een economische kracht onze ondernemers kunnen ontwikkelen. Vanuit dit besef kunnen wij de profilering en positionering van deze regio een enorme impuls geven. Deze regio verdient dat ook.”

De sprekers waren het er over eens: deze regio is een regio waar het woon- en werkklimaat heel goed is. Ook de potentie voor ondernemers en bedrijven is hier optimaal, vandaar dat de stichting Q4 een profileringsdocument op heeft laten stellen om te kijken hoe de regio zich economisch en ecologisch nog beter kan profileren en positioneren.  Zowel binnen als buiten de provincie Utrecht.

Etske Muis, voorzitter van Q4
Etske Muis, voorzitter van Q4
prof. dr. Oedzge Atzema, van de Universiteit van Utrecht, over de economische potentie van de regio. Beantwoord een vraag van Michiel Post
prof. dr. Oedzge Atzema, van de Universiteit van Utrecht, over de economische potentie van de regio. Beantwoord een vraag van Michel Post, directeur bedrijven Rabobank Utrechtse Heuvelrug.
 Jan Kooren presenteerde van bureau PGHR het DNA boek van deze regio.
Jan Kooren presenteerde van bureau PGHR het DNA boek van deze regio.

Land Goed Land

Het DNA onderzoek van de regio is uitgevoerd door PGHR uit Zeeland en het ruimtelijk economisch onderzoek door EDS 2 onder leiding van Prof. dr. Oedzge Atzema, hoogleraar Economische Geografie aan de Universiteit Utrecht. Het DNA boek kreeg de titel “Land Goed Land”, het profileringsdocument: “Regio Heuvelrug Kromme RijnStreek: Over complementariteit en identiteit”. Het laat niet alleen de kwaliteit van onze ondernemers en de economische potentie van onze regio zien,  maar toont ook een regio met allure!

Het profileringsdocument en het DNA boek werden in een prachtige promo-box uitgereikt aan gedeputeerde Verbeek, burgemeester Janssen van Zeist en de wethouders EZ en de voorzitters van de ondernemersorganisaties uit de regio. Daarna was het de beurt aan Anke Angel voor een spetterende muzikale show. Er werd druk en gezellig genetwerkt. Gasten konden ook kennis maken met twee nieuwe streekbieren van Heuvelrug en Kromme Rijnstreek: het blond bier Zon van Brouwerij Heuvel en de Dikke van Stadsbrouwerij De Dikke.

OOZ__150527_9217_Zeist_Mel_Boas
Etske Muis reikt de eerste DNA boeken uit

OOZ__150527_9231_Zeist_Mel_Boas

Show van Anke Angel, de first European Lady of Boogie Woogie en een streek product
Show van Anke Angel, de first European Lady of Boogie Woogie en een streek product

Sterke regio bouw je met elkaar

De sprekers en Q4 roepen ondernemers en gemeenten op verder te kijken dan de grenzen van hun bedrijf, de eigen ondernemersnetwerken of eigen gemeente. Een sterke regio bouw je met elkaar. Samen werken, over je eigen schaduw heen stappen en grenzen verleggen zijn hierbij belangrijk. Niet denken in concurrentie, maar in gezamenlijke kracht. Stichting Q4 zal de komende periode via een roadshow ondernemers en overheden bezoeken om de krachten te bundelen en nieuwe activiteiten op te zetten om deze regio verder te profileren en te promoten.

Netwerk borrel na afloop van de presentatie
Netwerk borrel na afloop van de presentatie

Het Rabobank Stimuleringsfonds is betrokken bij deze ontwikkelingen en heeft het onderzoek naar het DNA van de regio Heuvelrug Kromme RijnStreek mede mogelijk gemaakt. Michel Post, directeur Bedrijven van Rabobank Utrechtse Heuvelrug: ‘Ondernemers profiteren van een goed economisch klimaat in de regio. Waar wij daar als Rabobank aan bij kunnen dragen, doen wij dat graag door het ondersteunen van onderzoek maar ook door kennis te delen en partijen met elkaar te verbinden.  Samenwerken is daarbij cruciaal! Daarom ondersteunen wij van harte het profileringsdocument van Q4. Hiermee zetten we onze regio sterk op de kaart.’

Meer informatie op Stichting Q4

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More