Search
Close this search box.

Javaanse Jongens bij Pasar Malam in Dijnselburg

Pasar Malam Istimewa Zeist terug  in Dijnselburg Na een onderbreking van een jaar is het evenement weer helemaal terug. Van 26 t/m 28 juni vindt dit driedaagse Oosterse evenement plaats op de oude plek: in en rondom Sporthal Dijnselburg.

Deze pasar is inmiddels bekend in heel Nederland, vanwege haar prachtige podiumprogramma. Zo wordt uitgekeken naar de exotische dansgroep Hawaiian Treasure en andere dansers, het optreden van vele gastartiesten en livebands, waaronder Louis Drabe and Friends en natuurlijk ook het optreden van Mr. Blue Diamond Riem de Wolff.

Waar komt de pasar vandaan? 

Mensen die het evenement niet kennen denken soms dat dit evenement er alleen is voor de Indische Nederlanders. Het tegendeel is echter waar. Het merendeel van de bezoekers zijn nl. autochtone Nederlanders, die iets met de Indische sfeer en cultuur hebben.

Een pasar is een gezellige ontmoetingsplek voor Nederlanders die houden van lekker shoppen, Indisch eten, een hapje, een drankje en goede muziek. Wat sfeer en gezelligheid betreft is een levende pasar Malam door niets te overtreffen. Het is de plek waar dans en muziek elkaar ontmoeten, dwalend over een markt vol met Oosterse waren, de lucht van satehkambing en de gezellige drukte bij de restaurants (warungs), de snacks, de handlezers, het exotische fruit, de orchideeën, het houtsnijwerk en de oosterse kleding.

Oog op ZeistAlgemene informatie

De pasar is op

  • vrijdag open van 13.00 u tot 22.30,
  • zaterdag van 12.00 u tot 22.30 en
  • zondag van 12.00 u tot 20.00 uur.

Locatie: Dijnselburg, Badmeester Schenkpad 2.

  • De toegang voor het driedaagse festival bedraagt € 8,50
  • kinderen van 6 tot 12 jaar € 2, -.
  • Studenten en 65-plussers betalen €7,50.
  • Er is een passe partout a € 19,50 voor wie alle drie dagen wil komen.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More