Search
Close this search box.

Sushi in het Slottuintheater

Zondag 12 juli stond Japan centraal in het Slottuintheater. Stichting De Hofreis en de Stichting Slottuintheater organiseerde de Japanse Culturele Dag inhet openluchttheater in de tuin van Slot Zeist.

Een van de hoogte punten werd verzorgd door het muzikale vuurwerk van  Pure Percussion. Deze slagwerkers laten de Japanse taiko horen. Deze trommel neemt in de Japanse cultuur een belangrijke plaats in. In de keizerlijke ensembles worden ze zeer ingetogen gebruikt, en op de vele festivals die Japan rijk is worden ze weer op een hele andere manier bespeeld. Pure Percussion staat onder leiding van slagwerker John May, gespecialiseerd in Japans slagwerk en lid van Circle Percussion.

Workshops
In de tuin van Slot Zeist was ook van alles te doen. Bezoekers konden origami en kalligrafie uitproberen. In prachtige japanse kleding uitgedoste dames hadden thuis allerlei bijzondere Japanse lekkernijen klaargemaakt.  Er was sushi te koop en yakitori, Japanse kipsaté.

Stichting De Hofreis gaf informatie over haar activiteiten. De Hofreis wil kennis van en waardering voor de Japanse cultuur bevorderen, en onderhoudt onder meer de vriendschapsbanden tussen Zeist en het Japanse Yamada.

OOZ__150712_5262_Zeist_Mel_Boas
Sushi zoals hun moeder ze maakte.
OOZ__150712_5099_Zeist_Mel_Boas
Japanse genieten tijdens de voorstellingen
OOZ__150712_5148_Zeist_Mel_Boas
Pure Percussion in de maat.
OOZ__150712_5181_Zeist_Mel_Boas
Concentratie
OOZ__150712_5188_Zeist_Mel_Boas
De Japanse taiko trommel neemt in de Japanse cultuur een belangrijke plaats in.
OOZ__150712_3782_Zeist_Mel_Boas
De kinderen mochten het ook proberen
OOZ__150712_3750_Zeist_Mel_Boas
Hoe hard kan je slaan
OOZ__150712_5116_Zeist_Mel_Boas
Het land van de rijzende zon
OOZ__150712_5122_Zeist_Mel_Boas
Cosplay

Meer informatie op www.slottuintheater.nl en op www.dehofreis.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More