Aardbeien zelfplukken valt in de smaak!

Afgelopen week organiseerde het  Fruitbedrijf I. Westeneng de eerste aardbeien zelfplukdag in samenwerkingen met de Voedselbank Zeist. Zij stelden de eerste rijen aardbeien planten open voor het publiek, die zelf konden  plukken.  De voedselbank had eerst voor zijn eigen klanten mogen plukken. Vervolgens kwamen de plukkers uit alle windstreken. Het zelfplukken was vooral populair bij mensen uit Vianen.  Cyriana van Hulzen uit Vianen vermelde dit uitje op haar status in Facebook.

Volgens Ceriana: ” werden een hoop moeders uit hierdoor enthousiast!Van iedereen begrepen dat ze met smart zitten te wachten op de volgende pluk dag. Er wordt ook al uitgekeken naar  de appel pluk dag. Complementen voor de eigenaars die ondanks het vele bezoek je nog heel goed kende als je een 2de x kwam, en vooral erg geduldig uitleg gaven aan alle kids!”

Aardbeien ieder dag vers in de zomer bij Fruitbedrijf Westeneng in Bunnik

Aardbeien ieder dag vers in de zomer bij
Fruitbedrijf Westeneng in Bunnik

Izaak Westeneng is zeer tevreden over de eerste zelfplukweek. Hij is zeker van plan om over een aantal weken nogmaals te herhalen. Eerst gaan zij de volgende rijen leegplukken voor hun eigen winkel. In de zomer zij iedere dag verse aardbeien te krijgen aan de Tolakkerweg. In de nu gerooide rijen worden weer nieuwe aardbeien planten geplaatst voor de oogst in september.

Ook de frambozen zijn rijp en kunnen worden geplukt. Fruitbedrijf Westeneng in Bunnik

Ook de frambozen zijn rijp en kunnen worden geplukt.
Fruitbedrijf Westeneng in Bunnik

Izaak en zijn vrouw hebben het bedrijf in 2000 overgenomen van de ouders van Izaak. Het bedrijf is daarmee al 6 generaties in de famillie. Oorspronkelijk werden er voornamelijk appels en peren geteeld. Een deel van de appel oogst werd in het verleden naar Rusland geëxporteerd. Door de boycot is deze markt nu weggevallen. Hierdoor hebben Izaak en zijn vrouw besloten om de fruitteelt verder te spreiden. In de boomgaard van 12,5 hectare worden 10 soorten appels, 6 soorten peren en 6 soorten pruimen geteeld. Dit jaar komen daar naast de aardbeien, ook kersen en frambozen bij.

Aan de weg staat Mirthe om aardbeien te verkopen

Aan de weg staat Mirthe om aardbeien te verkopen

Het grootste deel van de producten verkopen zij zelf in hun eigen winkel. Daarnaast leveren zij een deel van het fruit aan de betere horeca in de regio. Van het overschot aan appels en peren laten zij appelsap en appel-perensap  persen. De winkel is van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.30 uur geopend voor de verkoop van aardbeien. Op zaterdag kunt u terecht 8.00 uur tot 17.00 uur voor de  fruit verkopen, met niet alleen de eigen producten, maar ook producten uit de streek, zoals aardappels, eieren en groenten.

Fruitbedrijf I. Westeneng

Tolakkerlaan 15
3704 JA Zeist

+31 (0)30 22 03 936
info@fruitbedrijfwesteneng.nl

Voor Jou Uitgezocht

 • Kayleigh Lam
  19 juli 2015 op 15:54

  Nicole de Laat was dit wat je bedoelde?

 • Nicole de Laat
  19 juli 2015 op 17:54

  Ja Kayleigh inderdaad! 😀

 • Dayenne Onink
  19 juli 2015 op 17:54

  Christina Piay hier is het! Echt super leuk en heerlijke aardbeien♡

 • Cyriana van Hulzen
  19 juli 2015 op 17:54

  De kids vonden het super. En het was niet gepost op een Facebook groep uit vianen, slechts in mijn eigen status vermeld, waardoor een hoop moeders uit vianen hier enthousiast door werden! Van iedereen begrepen dat ze met smart zitten te wachten op de volgende pluk dag en ook zeker de appel pluk dag. Complementen voor de eigenaars die ondanks het vele bezoek je nog heel goed kende als je een 2de x kwam, en vooral erg geduldig uitleg gaven aan alle kids!

 • Cyriana van Hulzen
  19 juli 2015 op 17:54

  Monique van Erven-zom Danielle Kok check het artikel ff 😊

 • Chantal Maree-Bliek
  19 juli 2015 op 20:53

  Was erg leuk en heerlijke aardbeien! En het merendeel kwam idd uit Vianen hè Monique van Erven-zom ha ha

 • Renate de Koning
  19 juli 2015 op 20:53

  De aardbeien waren erg lekker die mijn moeder met dochter geplukt heeft.

 • esther
  19 juli 2015 op 23:27

  De kids vonden het geweldig dat zei zelf konden plukken.Zijn zelfs voor de tweede keer terug geweest.Vonden de aardbeien erg lekkkkkkker.

 • Francien van Leeuwen
  20 juli 2015 op 22:54

  was heel leuk