Search
Close this search box.

Atelier Totem gaat kunst maken voor Monuta Uitvaartzorg

Samen voor Zeist brengt Atelier Totem en Monuta Uitvaartzorg bij elkaar. Kunstenaars van  Atelier Totem gaan beeldhouwwerken maken voor  Monuta Uitvaartzorg  in Zeist. In de foto laat kunstenares Landeke Cuiten een prototype met het thema troost zien aan Kees Bredero van Monuta.

Het werk komt te staan voor een pand van Monuta Uitvaartzorg aan de Kroostweg. De kunstwerken moeten een uiting geven aan als thema’s ‘troost vinden’/ ‘verstilling’/ ‘verwondering’. Diverse kunstenaars hebben al verschillende prototypes gemaakt.

Bij Atelier Totem wordt kwalitatief en bijzonder werk vervaardigd, door mensen die eerder in hun leven een krasje hebben opgelopen. Sommige deelnemers zijn in een psychiatrisch traject terecht gekomen of door onder andere drugsgebruik thuisloos geraakt. Als  deelnemer  van Atelier Totem proberen zij een weg terug in de normale maatschappij te vinden, door ze een thuis te geven als houvast.

Atelier Totem staat voor de activering van deze mensen wie weer een plek in de samenleving verdienen. Atelier Totem heeft zo’n 60 deelnemers, zij zijn voor gemiddeld 2 – 3 dagdelen ‘in huis’ bij Atelier Totem.  Atelier Totem is nu 8 jaar actief in Zeist, Aart van der Lit is de motor samen met compagnon Hugo van Doorn achter Atelier Totem.

OOZ__150717_5263_Zeist_Mel_Boas
Het uitwisselen van ideeën over de kunstwerken
OOZ__150717_5351_Zeist_Mel_Boas
Landeke Cuiten toont een prototype aan Kees Bredero. In de achtergrond overleg tussen Wilma de Groot van Samen voor Zeist en Aart van Lit van Atelier Totem

 

 Atelier Totem
Atelier Totem is een kleinschalig particulier bedrijf in de zorg met als doel: mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt weer zo optimaal mogelijk te laten participeren. Totem is er voor mensen met een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem, die de draad weer op willen pakken. Bij Atelier Totem kun je aan de slag in veel disciplines, zoals beeldhouwen, schilderen, boetseren, brons, keramiek, glas-in-lood, hout, metaal, smeden, gips e.d. , en, er wordt ook muziek gemaakt.

Monuta Uitvaartzorg:
Voor een uitvaart in Zeist staan de medewerkers van Monuta Nijenheim voor u klaar. Het uitvaartcentrum is een statig wit pand aan de Kroostweg. Het bijzondere gebouw heeft de sfeer van een woonhuis zodat nabestaanden zich er makkelijker thuis kunnen voelen. Voor een uitvaart in Zeist en omgeving bieden wij u alle faciliteiten. Van opbaarkamer tot 24-uurskamer en van condoleance tot afscheidsdienst.

AdresKroostweg 33  3704 EA Zeist

Samen voor Zeist
Deze verbinding is tot stand gekomen door Samen voor Zeist, zij zijn intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Zeist én altijd op zoek waar zij betrokken en maatschappelijke vragen kunnen verbinden aan het bedrijfsleven. Dit vanuit de gedachten dat de betrokken verbinding een wederkerigheid met zich meeneemt.

 

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More