Search
Close this search box.

“Ze zijn al weg!” Márcia en Gláucio mogen blijven.

“Ze zijn al weg!” Met die woorden komt Martine Goeman van Defence for Childeren naar buiten uit het detentie centrum. Eerst had ze 1,5 uur geprobeerd om binnen gelaten te worden bij Marcia en Claucio en hun ouders. Aan het begin van de protest bijeenkomst werden alle demonstranten, vrienden en sympathisanten blij verrast met het nieuws dat de beide kinderen in Nederland mochten blijven.

De kinderen en hun moeder krijgen een permanente verblijfsstatus. Via een andere uitgang van het detentiecentrum zijn ze maandagavond overgebracht naar een gezinslocatie in Gilze-Rijen. De vader krijgt echter geen verblijfsstatus, en zal vrijdag terug moeten naar Angola, zegt staatssecretaris Klaas Dijkhoff (asielbeleid).

Anderhalf uur lang probeerde Martine Goeman binnen te komen
Anderhalf uur lang probeerde Martine Goeman binnen te komen
2 vriendjes van Claucio maakte een duidelijk statement.
2 vriendjes van Claucio maakte een duidelijk statement.
Oog op Zeist
Groenlinks kamerlid Linda Voortman spreekt geëmotioneerd de menigte toe.

Oog op Zeist

vriendjes en teangenootjes van Claucio wachten voor het hek
vriendjes en teangenootjes van Claucio wachten voor het hek
vriendjes en teangenootjes van Claucio wachten voor het hek
vriendjes en teangenootjes van Claucio wachten voor het hek
Binnen hoort Martine Goeman en haar collega Ivo Rodermans het goede nieuws
Binnen hoort Martine Goeman en haar collega Ivo Rodermans het goede nieuws
Martine staat de pers uitgebreid te woord maar heeft geen aanvullende informatie
Martine staat de pers uitgebreid te woord maar heeft geen aanvullende informatie

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More