Search
Close this search box.

Zaterdag 12 september eerst democratisch ontbijten en dan fietsend langs de open monumenten in Zeist.

Op zaterdag 12 september is er ook in Zeist en omstreken veel te zien en te doen. U bent namens de gemeente Zeist van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Democratie ontbijt op de Slotlaan. Vervolgens openen veel monumenten in de gemeente hun deuren. Niet alleen in Zeist, ook Den Dolder en Soesterberg doen mee. De Open Monumentendag is een landelijk initiatief waarbij ook de Gemeente Zeist zich heeft aangesloten. Foto: Dineren in Wijnhandel de Witte OS. Deze keer zit dat er niet in. Wel kunt u kijken naar het kaarsen maken door medewerkers het Walkartatelier kaarsen, die u kunt kopen.

Democratie ontbijt op de Slotlaan

Zaterdag 12 september  van 8.30 tot 10.30 uur, Locatie: Slotlaan, tussen de winkels De Garage en Jack & Jones. Laat je inspireren door verschillende ‘thematafels’  Laat je vermaken door cabaretière Janneke Jager (www.jannekejager.nl)

Opening Open Monumentendag

Om 10:00 uur wordt Open Monumentendag officieel geopend door wethouder Marcel Fluitman in Azijnmakerij De Ster, Maurikstraat 20 te Zeist.

Oude algemene BegraafplaatsProgramma Open Monumentendag

Meer inhoudelijke informatie over het thema en over de betreffende monumenten van Zeist vindt u in de speciale uitgave van ‘Seijst’, de kwartaaluitgave van het Zeister Historisch Genoot- schap, dat geheel is gewijd aan Open Monumentendag. Exemplaren gratis te verkrijgen bij de Openbare Bibliotheek Zeist en de VVV in Figi.

Aanstaande zaterdag kunt u de verschillende monumenten uitstekend op de fiets te bezoeken.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More