Zaterdag 12 september eerst democratisch ontbijten en dan fietsend langs de open monumenten in Zeist.

Diner locatie Wijnkoperij de Witte OS

Op zaterdag 12 september is er ook in Zeist en omstreken veel te zien en te doen. U bent namens de gemeente Zeist van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Democratie ontbijt op de Slotlaan. Vervolgens openen veel monumenten in de gemeente hun deuren. Niet alleen in Zeist, ook Den Dolder en Soesterberg doen mee. De Open Monumentendag is een landelijk initiatief waarbij ook de Gemeente Zeist zich heeft aangesloten. Foto: Dineren in Wijnhandel de Witte OS. Deze keer zit dat er niet in. Wel kunt u kijken naar het kaarsen maken door medewerkers het Walkartatelier kaarsen, die u kunt kopen.

Democratie ontbijt op de Slotlaan

Zaterdag 12 september  van 8.30 tot 10.30 uur, Locatie: Slotlaan, tussen de winkels De Garage en Jack & Jones. Laat je inspireren door verschillende ‘thematafels’  Laat je vermaken door cabaretière Janneke Jager (www.jannekejager.nl)

Opening Open Monumentendag

Om 10:00 uur wordt Open Monumentendag officieel geopend door wethouder Marcel Fluitman in Azijnmakerij De Ster, Maurikstraat 20 te Zeist.

Oude algemene BegraafplaatsProgramma Open Monumentendag

Meer inhoudelijke informatie over het thema en over de betreffende monumenten van Zeist vindt u in de speciale uitgave van ‘Seijst’, de kwartaaluitgave van het Zeister Historisch Genoot- schap, dat geheel is gewijd aan Open Monumentendag. Exemplaren gratis te verkrijgen bij de Openbare Bibliotheek Zeist en de VVV in Figi.

Aanstaande zaterdag kunt u de verschillende monumenten uitstekend op de fiets te bezoeken.

Voor Jou Uitgezocht

  • Gert-Jan van Lochem
    11 september 2015 op 12:25

    En op zondag een mooie fietstocht langs groene monumenten