Democratisch ontbijtje op de Slotlaan

Op je vrije zaterdag ochtend democratisch toegezongen worden door cabaretière Janneke Jager. Wat wil je nog meer.  Het was aan de deelnemers van het democratie ontbijt om te delen wat hun wensen en ideeën zijn over nieuwe democratie op lokaal niveau. 

De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de Democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de Democratie. In Nederland valt de Internationale dag van de Democratie samen met Prinsjesdag. De dag waarop democratie in Nederland eenrichtingsverkeer is.

In Zeist doen we dat anders onder het genot van een bakje koffie en overheerlijke broodjes, gebakjes en pannenkoeken gezellig met elkaar van gedachten wisselen over een aantal thema’s, die op lokaal niveau spelen.

Aan verschillende thematafel wisselde men van gedachte over lokale onderwerpen zoals onder andere: burgerinitiatieven, burgerjournalistiek, wat doet de gemeente. Het thema jongeren stond ook op het programma. Ontbijten past minder goed in het bioritme van de jeugd. Voor deze doelgroep beloofde burgemeester Koos Janssen een speciale “Happy Hour van de Democratie” te laten organiseren.

Een beetje afgezonderd van het ontbijt terras was er ook nog een echte dialoogtafel over het thema gunnen. Cabaretière Janneke Jager sloot na een slotwoord van de Burgemeester het Slotlaan Ontbijt af met haar lied op de democratie.

Bij een democratisch ontbijt hoort een goede Hollandse boterham met kaas.

Bij een democratisch ontbijt hoort een goede Hollandse boterham met kaas.

Ontbijten en discussiëren aan een thema tafel.

Ontbijten en discussiëren aan een thema tafel.

Koos betrokken bij de Zeister burger.

Burgemeester Koos Janssen betrokken bij de Zeister burger.

Delen waar je passie ligt

Delen waar je passie ligt

In dialoog met een burger uit Zeist

In dialoog met een burger uit Zeist

Dialoogtafel over gunnen

Dialoogtafel over gunnen

De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de democratie.

De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de democratie.

Voor Jou Uitgezocht

  • Marjanne van Ravenswaay
    12 september 2015 op 20:54

    Mag wat koste he ,