Search
Close this search box.

Democratisch ontbijtje op de Slotlaan

Op je vrije zaterdag ochtend democratisch toegezongen worden door cabaretière Janneke Jager. Wat wil je nog meer.  Het was aan de deelnemers van het democratie ontbijt om te delen wat hun wensen en ideeën zijn over nieuwe democratie op lokaal niveau. 

De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de Democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de Democratie. In Nederland valt de Internationale dag van de Democratie samen met Prinsjesdag. De dag waarop democratie in Nederland eenrichtingsverkeer is.

In Zeist doen we dat anders onder het genot van een bakje koffie en overheerlijke broodjes, gebakjes en pannenkoeken gezellig met elkaar van gedachten wisselen over een aantal thema’s, die op lokaal niveau spelen.

Aan verschillende thematafel wisselde men van gedachte over lokale onderwerpen zoals onder andere: burgerinitiatieven, burgerjournalistiek, wat doet de gemeente. Het thema jongeren stond ook op het programma. Ontbijten past minder goed in het bioritme van de jeugd. Voor deze doelgroep beloofde burgemeester Koos Janssen een speciale “Happy Hour van de Democratie” te laten organiseren.

Een beetje afgezonderd van het ontbijt terras was er ook nog een echte dialoogtafel over het thema gunnen. Cabaretière Janneke Jager sloot na een slotwoord van de Burgemeester het Slotlaan Ontbijt af met haar lied op de democratie.

Bij een democratisch ontbijt hoort een goede Hollandse boterham met kaas.
Bij een democratisch ontbijt hoort een goede Hollandse boterham met kaas.
Ontbijten en discussiëren aan een thema tafel.
Ontbijten en discussiëren aan een thema tafel.
Koos betrokken bij de Zeister burger.
Burgemeester Koos Janssen betrokken bij de Zeister burger.
Delen waar je passie ligt
Delen waar je passie ligt
In dialoog met een burger uit Zeist
In dialoog met een burger uit Zeist
Dialoogtafel over gunnen
Dialoogtafel over gunnen
De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de democratie.
De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de democratie.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More