Search
Close this search box.

Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg

Open brief van burgemeester Koos Janssen aan alle inwoners van Zeist over de noodopvang van vluchtelingen in Zeist. Sporthal Dijnselburg wordt gereed gemaakt  voor de komst van 150 vluchtelingen.

Open brief – Burgemeester Koos Jansen

Beste inwoners van Zeist,

De gemeente Zeist heeft donderdagmiddag 17 september gehoor gegeven aan de noodoproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan alle gemeenten in Nederland om per direct slaapplaatsen te regelen voor 1500 vluchtelingen. Er is massaal op deze oproep gereageerd. In een paar uur tijd zijn 2000 plekken aangeboden. Vanaf vrijdag 18 september worden in Zeist 150 mensen opgevangen in Sporthal Dijnselburg. Het verzoek voor deze crisisopvang is voor 72 uur. Daarna stromen deze mensen door naar andere opvanglocaties van het Centraal Opvang Orgaan (COA).

We bieden graag de helpende hand aan de vluchtelingen en aan de hulpverleners die met hart en ziel zich inspannen om iedereen onderdak te bieden. De vluchtelingen zijn de komende dagen onze gast. De humanitaire nood is zeer hoog. Het is alle hens aan dek. Ik ben blij dat we in deze nijpende situatie iets kunnen betekenen. Laten we met elkaar zorgen voor een hartelijk welkom.”

De komende uren zijn vele handen aan het werk om de crisisnoodopvang in Sporthal Dijnselburg in gereedheid te brengen, met hulp van de Veiligheidheidsregio Utrecht. Amersfoort, Houten, IJsselstein, Zeist, de jeugdbrandweer en het Rode Kruis stellen bedden beschikbaar. Zie bijgaand sfeerbeeld van deze nacht. In de loop van vrijdag verwachten wij de eerste mensen te verwelkomen.

Koos Janssen
Burgemeester Zeist

OOZ_150918_gereedmaken noodopvang Dijnselburg-1

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More