Search
Close this search box.

Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg

Open brief van burgemeester Koos Janssen aan alle inwoners van Zeist over de noodopvang van vluchtelingen in Zeist. Sporthal Dijnselburg wordt gereed gemaakt  voor de komst van 150 vluchtelingen.

Open brief – Burgemeester Koos Jansen

Beste inwoners van Zeist,

De gemeente Zeist heeft donderdagmiddag 17 september gehoor gegeven aan de noodoproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan alle gemeenten in Nederland om per direct slaapplaatsen te regelen voor 1500 vluchtelingen. Er is massaal op deze oproep gereageerd. In een paar uur tijd zijn 2000 plekken aangeboden. Vanaf vrijdag 18 september worden in Zeist 150 mensen opgevangen in Sporthal Dijnselburg. Het verzoek voor deze crisisopvang is voor 72 uur. Daarna stromen deze mensen door naar andere opvanglocaties van het Centraal Opvang Orgaan (COA).

We bieden graag de helpende hand aan de vluchtelingen en aan de hulpverleners die met hart en ziel zich inspannen om iedereen onderdak te bieden. De vluchtelingen zijn de komende dagen onze gast. De humanitaire nood is zeer hoog. Het is alle hens aan dek. Ik ben blij dat we in deze nijpende situatie iets kunnen betekenen. Laten we met elkaar zorgen voor een hartelijk welkom.”

De komende uren zijn vele handen aan het werk om de crisisnoodopvang in Sporthal Dijnselburg in gereedheid te brengen, met hulp van de Veiligheidheidsregio Utrecht. Amersfoort, Houten, IJsselstein, Zeist, de jeugdbrandweer en het Rode Kruis stellen bedden beschikbaar. Zie bijgaand sfeerbeeld van deze nacht. In de loop van vrijdag verwachten wij de eerste mensen te verwelkomen.

Koos Janssen
Burgemeester Zeist

OOZ_150918_gereedmaken noodopvang Dijnselburg-1

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More