Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg

Open brief van burgemeester Koos Janssen aan alle inwoners van Zeist over de noodopvang van vluchtelingen in Zeist. Sporthal Dijnselburg wordt gereed gemaakt  voor de komst van 150 vluchtelingen.

Open brief – Burgemeester Koos Jansen

Beste inwoners van Zeist,

De gemeente Zeist heeft donderdagmiddag 17 september gehoor gegeven aan de noodoproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan alle gemeenten in Nederland om per direct slaapplaatsen te regelen voor 1500 vluchtelingen. Er is massaal op deze oproep gereageerd. In een paar uur tijd zijn 2000 plekken aangeboden. Vanaf vrijdag 18 september worden in Zeist 150 mensen opgevangen in Sporthal Dijnselburg. Het verzoek voor deze crisisopvang is voor 72 uur. Daarna stromen deze mensen door naar andere opvanglocaties van het Centraal Opvang Orgaan (COA).

We bieden graag de helpende hand aan de vluchtelingen en aan de hulpverleners die met hart en ziel zich inspannen om iedereen onderdak te bieden. De vluchtelingen zijn de komende dagen onze gast. De humanitaire nood is zeer hoog. Het is alle hens aan dek. Ik ben blij dat we in deze nijpende situatie iets kunnen betekenen. Laten we met elkaar zorgen voor een hartelijk welkom.”

De komende uren zijn vele handen aan het werk om de crisisnoodopvang in Sporthal Dijnselburg in gereedheid te brengen, met hulp van de Veiligheidheidsregio Utrecht. Amersfoort, Houten, IJsselstein, Zeist, de jeugdbrandweer en het Rode Kruis stellen bedden beschikbaar. Zie bijgaand sfeerbeeld van deze nacht. In de loop van vrijdag verwachten wij de eerste mensen te verwelkomen.

Koos Janssen
Burgemeester Zeist

OOZ_150918_gereedmaken noodopvang Dijnselburg-1

Voor Jou Uitgezocht

 • Oma van den Brink
  18 september 2015 op 06:54

  Heel goed…..

 • Michael Boerema
  18 september 2015 op 07:53

  Wat een gekke joh😑

 • Blijke Janssen
  18 september 2015 op 07:53

  Goed zo!

 • Roef Hiskes
  18 september 2015 op 07:53

  Jouke van Dijk Arne Schotanus Albert-Jan wat gehoord van hzvf?

 • Veldhuizen
  18 september 2015 op 08:07

  Echte vluchtelingen, veelal gezinnen met kinderen, moeten altijd overal welkom zijn.
  Maar helaas zijn het vaak mensen die heel veel geld aan mensensmokkelaars hebben kunnen geven om hun kans waar te nemen nu de grenzen open zijn.
  En zie daar maar eens uit te komen….

 • Frans
  18 september 2015 op 08:41

  Gelukzoekers en vooruitgestuurde terroristen meegerekend?

 • Sietske van der Linden-Alblas
  18 september 2015 op 08:53

  Als zeisterse voel ik me trots dat we dit doen in Zeist!!

 • g. van de berkt
  18 september 2015 op 08:58

  dit is het gevolg van onze digitale egocentrische economie

 • Elisabeth
  18 september 2015 op 09:03

  Willen jullie alsjeblieft een moderator op deze reacties zetten, zodat mensen die niets goeds toe te voegen hebben niet zichtbaar worden onder deze reacties. Als jullie hulp nodig hebben, mail me maar. Ik kom graag helpen. Blij met zo’n duidelijk welkom van de burgemeester. https://www.facebook.com/Gastgezinvoorvluchteling?fref=ts Laten we het goede voorbeeld geven. Kijk op deze facebookpagina waar zoveel verhalen staan waar je je mee kunt verbinden. Deze vluchtlingen zijn mensen die huis en haard hebben moeten verlaten omdat er geen huis en haard meer was. Misschien een kind verloren onderweg…stel je voor dat jij dat bent en geef vanuit je hart.

  • westerhout
   18 september 2015 op 09:32

   grondwet atikel 7…vrijheid van meninguiting…..mevrouwtje..ook tegen kretiek kennen

 • westerhout
  18 september 2015 op 09:29

  Wat krijgt een Vluchteling:
  Leefgeld.
  Gratis tandarts zorg.
  Gratis Dokter.
  Gratis Medicijnen.
  Een Gratis huis.
  Een Gratis Fiets.
  Een Gratis Laptop.
  Een Mobiele Abonnement, zo dat ze contact kunnen houden.
  Een Gratis bril als ze die nodig hebben.
  Nog meer Moskeeén want ja dat is natuurlijk belangrijk.
  Voedsel word aangepast, want ze mogen alleen Halal.
  —-
  Wat krijgen de Nederlanders?
  Hogere belastingen.
  10 Jaar wachten op een huis.
  Naar de Voedselbank.
  Ouderen die 24 uur zonder zorg soms zitten.
  Gemeente die lastig doet als je als Nederlander iets wilt.
  Deurwaarders a je deur, omdat je het niet meer kan betalen.
  En ga zo maar door!
  Wanneer houd deze waanzin eens op?!

 • Therry Wagter
  18 september 2015 op 09:53

  German Grudanov

 • Sadika BenMan
  18 september 2015 op 09:53

  Kunnen wij nog iets betekenen voor deze vluchtelingen?

 • Elisabeth
  18 september 2015 op 09:54

  Wat doe jij als je al 5 jaar belaagd wordt door bommen?
  Een goede baan had op de universiteit, de helft van je familie al verloren hebt…Bang bent dat isis straks de wetten gaat herzien….dan vlucht je.
  En ja, het is waar er moet iets gebeuren in syrie, helemaal mee eens. En ja we moeten zeer goed in de gaten houden wie er binnen komen.
  Ik nodig je uit om één keertje een gezin in jouw huis te eten te vragen. Een simpele maaltijd… wees gastvrij, maak mee dat het mensen zijn, net als jij. Wanneer een stormvloed je huis doet onderlopen of er oorlog uitbreekt ben je ook blij als er mensen zijn die je opnemen, die je eten geven. Open je hart en je zult vele harten openen.

 • Ronald de Jong
  18 september 2015 op 10:30

  Goed gedaan ! Een dergelijke snelle actie van de burgemeester vind ik klasse. Nu moet er gehandeld worden, straks praten we wel hoe het verder moet. Je kunt hier natuurlijk niet eindeloos mee doorgaan zo realistisch moet je ook wel zijn. Wat kunnen wij als inwoners van Zeist bijdragen om het leed te verzachten ? Wel triest dat er heel veel negatieve reacties zijn. Daarbij is wel enige relativering op zijn plaats: Mensen reageren vaak alleen als zij het ergens niet mee eens zijn en bezwaar maken tegen zaken die hun belangen raken of in strijd zijn mijn hun gedachtengoed. De andere groep, waar ik blijkbaar toe behoor, laten zich vaak minder horen. Dus graag nog wat bijval voor de actie van de gemeente !

 • Herma Straalman
  18 september 2015 op 10:53

  Ik wens al deze mensen heel veel sterkte toe, (hopelijk hoef ik nooit mijn thuis te ontvluchten) Ik heb beddengoed, slaapzak en handdoeken maar waar kan ik dit inleveren???

 • wim meier
  18 september 2015 op 12:34

  Fijn !, dat ook de gemeente Zeist vluchtelingen opvangt, het is hier goed wonen en leven. Hopelijk lukt het de “blijvers” om hier snel in te burgeren en heel gelukkig te worden?.

 • Soum Ab
  18 september 2015 op 12:54

  Wil graag wat betekenen voor deze mensen.Miriam Harchaoui jullie ook?

 • Anna Kruzdlo
  18 september 2015 op 12:54

  Helemaal top!

 • Silvi Vos
  18 september 2015 op 14:54

  Carmen Niesing

 • Jan Bonsel
  18 september 2015 op 15:53

  Geweldig. Wat ons betreft zijn deze mensen van harte welkom.

 • Kelly Versloot
  18 september 2015 op 15:53

  Michelle Dalhuisen

 • OogopZeist.nl
  18 september 2015 op 16:53

  De gemeente Zeist verstrekt informatie middel een live blog. https://www.zeist.nl/inwoner/uitgelicht/live-blog-opvang-vluchtelingen-in-sporthal-dijnselburg/

 • Elmar Blom
  19 september 2015 op 06:53

  heet ze van harte welkom hoor

 • k.
  20 september 2015 op 00:03

  En ze blijven maar komen! Jammer dat er in de bossen savonds laat al vluchtelingen zie lopen met een kind op de arm om elf uur…terwijl ik de hond uitlaat.

  Degene die het goed vinden dat geluk zoekers en economische lifters hier hun heil zoeken dat zij zeer snel met de feiten op de neus worden gedrukt! Extra pvv gehalte kan geen kwaad in deze klote gemeente evenals het hele land. Grenzen nu sluiten en dubbele paspoorten rausss!! Onze voorouders hebben dit land niet opgebouwd om overstroomt te worden door buitenlandse profiteurs en onze cultuur te minachten….ook wil ik graag de boeren adviseren om hun schapen binnen te houden….deze vinden ze namelijk Super aantrekkelijk!!! Aan alle linkse Nederlanders die naïef zijn zou ik adviseren als jullie echt zo begaan zijn neem zelf een vluchteling in de kost en financieer deze persoonlijk…zadel hier niet de hardwerkende belastingbetaler mee op! En met een beetje mazzel wordt de linkse vrouw nog heerlijk verkracht ook door een leuke sirier, het is jullie van harte gegund

 • ZPH-verpakkingen
  21 september 2015 op 12:57

  Wat kunnen wij doen?

 • %d bloggers liken dit: