Search
Close this search box.

Tweede groep vluchtelingen aangekomen bij Dijnselburg

Vrijdagavond kwam een 2de groep met vluchtelingen aan bij de noodopvang in Sporthal Dijnselburg. Het gaat voornamelijk om gezinnen met kinderen, uit Syrië en Irak. Er zijn ook hele kleine kinderen bij. Zo moest er voor de eerste groep vluchtelingen 8 kinderbedjes worden georganiseerd. Veel ambtenaren, die normaal gesproken op het gemeentehuis werkzaam zijn waren vandaag actief in de sporthal om alles in orde te maken voor de ontvangst van de eerste groep vluchtelingen.

Vanavond troffen  wij bij de noodopvang een ambtenaar, die door zijn collega’s nog even was gevraagd om 2 pakken met luiers te komen brengen. In principe zijn er voldoende vrijwilligers en hulpgoederen beschikbaar. Als er onverhoopt behoefte aan bepaalde spullen ontstaat of er extra vrijwilligers gewenst zijn, dan zal de gemeente dit kenbaar maken via de live blog: OPVANG VLUCHTELINGEN IN SPORTHAL DIJNSELBURG Hier vindt u ook een lijst met vragen en antwoorden over de opvang van de vluchtelingen.

Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg
Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More