Search
Close this search box.

Expositie “Oog in Oog met Napoleon” bij Oud London geopend

De expositie Oog in Oog met Napoleon met werk van kunstenaars van ateliers van Abrona en Reinaerde, is donderdag 24 september feestelijke geopend door Napoleon kenner Patrick M.A. Buch. Deze bijzondere tentoonstelling  in de wintertuin van Hotel Restaurant Oud London is voor iedereen toegankelijk vanaf 25 september tot en met woensdag 3 november.

Wat heeft Napoleon te maken met Hotel Restaurant Oud London? Alles want zonder Napoleon had Oud London nooit bestaan. Op de plek waar Oud London nu al jaren gastvrijheid biedt, werd in 1805 een café gesticht voor de manschappen van Napoleon. Een mooie reden om juist in het Napoleonjaar 2015 “iets” met dit thema te doen. En dat “iets” resulteert in een unieke samenwerking tussen Abrona, Reinaerde, Oud London en Samen voor Zeist.

Kunstenaars van ateliers van Abrona en Reinaerde lieten zich inspireren door het leven van Napoleon. In het voorjaar  lieten de kunstenaars zich ter plekke inspireren bij Oud London. Bekijk het bericht kunstenaars aan het werk bij Oud London. Er zijn tal van objecten in het huidige Oud London, die direct verwijzen naar Napoleon. Voor de creatieve cliënten van Abrona en Reinaerde een prachtige aanleiding om de geschiedenis van Oud London  visueel te maken. De expositie toont dan ook bijzonder vertalingen over het leven van Napoleon vanuit het oogpunt van een kunstenaar met een verstandelijke beperking.

Erik van Dijk van Oud London introduceert de expositie Oog in Oog met Napoleon
Erik van Dijk van Oud London introduceert de expositie Oog in Oog met Napoleon
Patrick Buch ontvangt een van de 15 Linodruk werken van Bob van Buren
Patrick Buch ontvangt een van de 15 Linodruk werken van Bob van Buren
Donne Dijkhof poseert met Napoleon en Patrick Buch bij zijn schilderij Napoleon
Donne Dijkhof poseert met Napoleon en Patrick Buch bij zijn schilderij Napoleon
Ruth van der Neut zit trots bij haar kunstwerk Josephine
Ruth van der Neut zit trots bij haar kunstwerk Josephine

Een gezamenlijke presentatie van Zorgorganisatie Abrona, Reinaerde, Vrienden van Abrona, Hotel Restaurant Oud London en Samen voor Zeist.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More