Maurits Barendrecht tevreden over alle vervulde ouderen wensen.

Vrijdag 2 oktober 2015 was het weer Nationale Ouderendag en bijna ieder jaar is het prachtig weer om de wensen van ouderen in vervulling te laten gaan. De Nationale Ouderendag, begonnen als een eenmansactie van Maurits Barendrecht  in Zeist in 2009. De dag waarbij wensen van ouderen in vervulling gaan,  is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk evenement. Sinds dit jaar behoort de dag zelfs tot een van de belangrijkste evenementen van het Nationaal Ouderenfonds.

In de Amandelhof kwam initiatiefnemer Maurits Barendrecht zelf een kijkje nemen, bij het vervulling gaan van wensen.  Maurits vertelde over de vaak hartverwarmende reacties van ouderen”, die hij en de vrijwilligers ontvangen. . “Alleen het drinken van een kopje koffie in een cafeetje, is voor sommige ouderen al een grote wens omdat ze dit door fysieke beperkingen gewoon nooit meer doen.”

Vijfentwintig gemeenten verspreid over Nederland, beschikken inmiddels over een lokaal comité van enthousiaste vrijwilligers, die de wensen, die de afgelopen maanden zijn binnengekomen, gaan verwezenlijken. Het comité in Zeist was druk met het vervullen van kleine en grote wensen. Voor het vervullen  van een aantal kleine wensen kregen ze in de Amandelhof de hulp van Wethouder Marcel Fluitman. Bij het uitreiken van een doos bonbons of een plant had hij voor iedereen een leuk woordje over.

Wethouder Marcel Fluitman helpt met het uitdelen van wensen

Wethouder Marcel Fluitman helpt met het uitdelen van wensen

Sommige ouderen waren al blij met bloemen

Sommige ouderen waren al blij met bloemen

Het Nationaal Ouderenfonds gaat ervan uit dat dit aantal comités de komende jaren flink gaat groeien, zodat vele duizenden ouderen op de eerste vrijdag van oktober hun wens in vervulling zien gaan. Het Nationaal Ouderenfonds meent dat juist in deze tijd waarin de zorg wordt uitgekleed, ouderen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen en mensen mede daardoor vereenzamen zo’n dag heel belangrijk is.

In de Amandelhof

In de Amandelhof

Voor Jou Uitgezocht

  • Anna van Amerongen-Haarsma
    4 oktober 2015 op 10:53

    Het was een geweldig mooie dag, ook voor veel bewoners van de Looborch! Grote wens of kleine wens…….allemaal blije mensen met uitspraken als ‘dat ik dat nog mag meemaken’, maar ook de persoonlijke aandacht, mooie contacten en het heerlijke weer! Ook werd er soms een emotioneel traantje weggepinkt b.v. bij het krijgen van oude foto’s van de Warmoestraat/ Amsterdam, waar mevrouw als jong meisje opgroeide. Veel herinneringen kwamen naar boven! Bedankt superteam van Nationale Ouderdag! M.n. bedankt Mauritz Barendrecht!! 👍