Speeddaten met de wijkagent (Week van de Veiligheid)

Speeddaten met de wijkagent

Let Op! In tegenstelling wat er op de site van de gemeente staat en in de media is gecommuniceerd zal er morgen geen wijkteam aanwezig zijn op de markt op het Belcour. Morgen is het de Duurzame markt in Zeist.

Vrijdagmiddag 9 oktober konden bewoners en ondernemers in het centrum speeddaten met de wijkagent, de wijkmanager tussen de kunstwerken van Galerie Kortom aan de Voorheuvel. De gemeente heeft deze informele manier gekozen om veiligheidsvraagstukken dichter bij de burgers te brengen.  Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 oktober was het de Week van de Veiligheid. Wijkwethouder Marcel Fluitman luistert aandachtig mee bij enkele gesprekken.

De afgelopen week waren de wijkteams met o.a. wijkagenten, wijkmanagers van de gemeente en medewerkers van de woningcorporaties extra vaak in de wijken aanwezig om met u over veiligheid in gesprek te gaan.

Vrijdagmiddag  waren ook mensen van Veilig Thuis aanwezig. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is voortgekomen uit de kinderbescherming. Voor de herkenbaarheid heet de Organisatie van Veilig Thuis in Utrecht ‘Veilig Samen Midden-Nederland’.  De nieuwe organisatie Veilig Thuis werd onder de aandacht gebracht met pennen en folders en korte kennismaken of advies gesprekken.

Een uittrek pen met informatie van Veilig-Samen Midden Nederland

Een uittrek pen met informatie van Veilig-Samen Midden Nederland

 

Voor Jou Uitgezocht