Search
Close this search box.

Doe mee aan ‘de Nacht van de Nacht’

Ervaar hoe mooi de nacht kan zijn, tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober. Natuurorganisaties in het hele land organiseren deze avond en nacht  veel activiteiten. Ook in Zeist kunt u meedoen aan allerlei avondwandelingen en andere activiteiten. Alle informatie over activiteiten vind u op de nachtvandenacht.nl.

Avondwandeling met nachtwakers van de Boswerf

De  nachtwakers verzorgen 3 wandelingen van ca. 45 minuten door het Zeisterbos om 19.00, 19.45 en 20.30. Na afloop van de avondwandeling hebben we warme chocomel met iets lekkers bij het kampvuur.
De Wandeling is gericht op kinderen en daarom vragen wij u om de volwassen begeleiding tot een minimum te beperken. Vermeld bij aanmelding uw telefoonnummer en welke tijd u wilt wandelen.

Organisatie: Bezoekerscentrum De Boswerf
Adres Prins Bernhardlaan 3  3708 BR ZEIST
Activiteit informatie: Avondwandeling met nachtwakers
Tijd van 19:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via boswerf@odru.nl
Kosten 5,00

Nacht van de Nacht: belevingstocht Staatsbosbeheer
Hoe spannend en boeiend kan het zijn in het donker? Lopen in absolute duisternis; of is er toch nog wat te zien? Gespitst op elke stap die je zet, geluiden die je hoort: de verrassing van de bosuil. Welke dieren zijn actief? Wat merken we van de lichtvervuiling, zijn er sterren te zien? Zie de website voor meer informatie.

locatie: Tegenover het Beauforthuis in Austerlitz
tijd: 19.00 uur
organisator: IVN-afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn & Staatsbosbeheer

Rondleiding Fort Vechten met medewerking van Vincent Bijlo

Normaal sluit Fort Vechten in Bunnik om 17 uur maar tijdens de Nacht van de Nacht kunt u het Fort eens ervaren in het donker en kunt u met een ervaren gids ruimten bezoeken die normaal gesloten blijven. Na een rondleiding door het fort eindigen we in een ruimte waar normaal de vleermuizen verblijven. Daar zal cabaretier Vincent Bijlo u met een verhaal meevoeren door de duisternis.
Er zijn  drie rondleidingen om 20 uur,  21 uur en  22 uur

Bestel de tickets snel want er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers inschrijven. (maximaal 30 per rondleiding). Tickets zijn 9,50 per stuk, incl een drankje, de rondleiding en de lezing van Bijlo

Silent Disko, dansen bij kaarslicht en sterren.(UITVERKOCHT)
Omdat het de Nacht van de Nacht is wordt Barak Z op het Fort omgetoverd tot Silent Disko feestzaal waar je (met een koptelefoon op) kunt dansen bij kaarslicht, lampions en sterren. Op het terras van barak Z kun je om vuurkorven genieten van de sterrenhemel. Lekker bijkletsen in deze feestzaal vol dansende mensen is ook mogelijk, want de zaal blijft stil!

Bankje op het laantje zonder eind
Bankje op het laantje zonder eind

Earth Hour – Lichtvervuiling
Verlichting is een van de meest dramatische veranderingen in ons milieu. Assimilatielampen in kassen, beveiligings-schijnwerpers in tuinen, het dicht verlichte wegennet, xenon-projecties op monumentengevels, wit verlichte tennisbanen en reclameborden langs iedere snelweg. Licht lijkt een onlosmakelijk bijeffect van de verstedelijking en de 24-uurseconomie. In een geïndustrialiseerd gebied als West-Europa is het nagenoeg onmogelijk om nog plekjes te vinden waar de hemel echt donker is.

Achmea
Achmea in Zeist op de Handelsweg dooft verlichting tijdens Earth hour. De volgende verlichting wordt uitgeschakeld:
kantoorverlichting, algemene ruimten (hallen, gangen), reclameverlichting, terreinverlichting. Alleen de verlichting in verband met beveiliging blijft aan

Niet alleen mensen hebben last van teveel licht. Voor de meeste dieren is het een ramp. De meeste diersoorten in Nederland zijn ‘s nachts actief en als je bosje opeens verlicht wordt veranderen alle evenwichten. Opeens kan je prooi jou zien of ben je zelf zichtbaar.

feestje bij Achmea
feestje bij Achmea

Meer informatie
Informatie over alle activiteiten die in de Nacht van de Nacht worden georganiseerd vindt u op nachtvandenacht.nl. Ook leest u hoe u zelf mee kunt doen, bijvoorbeeld aan de landelijke fotowedstrijd.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More