Search
Close this search box.

Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden

Op 26 oktober hebben de founders en bestuur van Samen voor Zeist leren zichzelf en de andere bestuursleden leren  kennen met het paard als “spiegel”. Op de Prinses Maxima Manege nam trainings- en coachingsbureau Humanage, de bestuurders van Samen voor Zeist de dressuur bak in voor een zeer bijzonder leiderschapstraining.

“Het werken met paarden is een krachtig middel in het ontwikkelen van authenticiteit en (persoonlijk) leiderschap, volgens Arieke Willemstein van Humanage. Door het werken met paarden wordt je geconfronteerd met jezelf, zowel in positieve als in kritische zin. Paarden laten haarfijn zien wat iemands natuurlijke talenten zijn, maar leggen ook ontwikkelpunten en belemmeringen bloot. Onbewust gedrag en het effect hiervan worden bewust gemaakt.

Het programma bevatte groeps- en individuele opdrachten met het paard waarbij het ervaren centraal stond. In plaats van te praten over gedrag en samenwerking, konden de deelnemers de impact van hun gedrag ervaren. Paarden houden in hun gedrag een spiegel voor: het zijn gevoelige dieren en nemen niet alleen het non-verbale gedrag van mensen waar, maar ook de achterliggende intenties.  De mate waarin een paard de samenwerking aangaat zegt wat over de andere partij: over bijvoorbeeld leiderschap, (non-verbale) communicatie en samenwerking.

Een paard geeft puur en inituitief terug wat hij krijgt. In hoeverre een paard met iemand wil werken zegt iets over de kwaliteit van de verbinding, het energieniveau, de duidelijkheid en overtuiging in de (non-verbale) communicatie en de focus. Legt Elsbeth Tramper aan de cursisten uit.

Zo mochten verschillende Founders ervaren hoe het is om door enthousiasme, iets te veel beweging te creëren. Door snel en adequaat bijsturen wist zij de zaak nog op het juiste moment te beteugelen. Dat te veel liefde en begrip niet altijd tot het beoogde resultaat geeft was een eyeopener voor een van de andere deelnemers.

Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden
Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden
Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden
Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden
Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden
Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden

Katharina Casse van Samen voor Zeist kijkt terug op een bijzonder geslaagde ochtend: ‘Het was een heel inspirerende manier om over de bedrijfsculturen en persoonlijkheden heen én met het paard als feedback, het begrip samenwerking lading te geven. En natuurlijk hebben we elkaar op een heel andere manier ervaren, aan het werk gezien en elkaar leren kennen. Een mooie basis voor verdere samenwerkingen in de toekomst .’

De paardensessie werd afgesloten met een heerlijke lunch bereid door de cliënten van Reinaerde. Deze ochtend was een bijzonder cadeau aangeboden door de Prinses Maxima Manage uit Den Dolder en Humanage ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van  Samen voor Zeist.! Mariette Scheltens van de PMM kijkt ook met veel genoegen terug op de training. Zij heeft nog maar weer eens kunnen uitleggen hoe waardevol  en bijzonder hippisch therapeutisch centrum de De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is:  ‘Iedereen is hier welkom om te genieten van de mogelijkheden met paarden. Van aangepast paardrijden tot en met therapie’.

Founders SvZ ervaren leiderschap met paarden
Founders en het Bestuur van Samen voor Zeist bij de PMM

Humanage
Utrechtseweg 371
3731 gb de bilt
030-6970304
info@humanage.nl

Prinses Maxima Manege/Stichting Hippisch Therapeutisch Centrum Prinses Máxima
Boshutlaantje 14
Dolderseweg 170
3734 BP Den Dolder
(030) 2 29 16 65
info@prinsesmaximamanege.nl

Samen voor Zeist
Huis ter Heideweg 12

Postbus 20, 3700 AA Zeist
030-6913943
info@samenvoorzeist.nl


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More