Search
Close this search box.

De Utrechtse Schatkamer zondag 8 november in Oud London

RTV Utrecht komt met het programma de Utrechtse Schatkamer op zondag 8 November naar Hotel Oud London in Zeist. Vertel de verhalen achter uw kunstschatten en laat ze taxeren door een team van kunstexperts.
 
RTV Utrecht is vooral geïnteresseerd in uw  kunst, antiek of curiosa met een verhaal. Stof uw 3 favoriete kunstwerken vast af en trek uw zondagse pak aan. U bent van harte welkom bij RTV Utrecht in Hotel Oud London. De kunst en antiek experts zullen u vertellen of u een voorwerp van waarde in bezit heeft.  

 Directeur Bakker van Oud London zal ook zijn verhaal vertellen over zijn geliefde bronzen Napoleon beeldje.

 “Deze buste heeft Oud Londonal 45 jaar in bezit. Hij is van een dame geweest die jaren gewoond heeft in het Hotel. Zij was zeer vermogend, dus ik ga er voorzichtig vanuit dat het een waardevol object is. Wat de buste ook waard is, verkopen zal hij hem niet.”

Op deze historische plaats vestigde een soldaat uit het leger van Napoleon, Jean de Sain ruim 200 jaar geleden een uitspanning en café. Hierdoor is deze plek aan de Woudenbergseweg voor altijd verbonden met de geschiedenis van de franse tijd.

Er zal een divers gezelschap van experts aanwezig zijn:

Mark Haasnoot (Schilderijen), Ger de Ree(Tegels, NL Aardewerk, NL Steengoed, Naoorlogs unica keramisten) Jan-Wolter van den Berg (Textiel,Beelden, Aziatica, Koper en brons), Willem Oderkerk (Porselein, Juwelen,Klokken, Volkskunst, Goud en zilver), Carita van Woerden (Speelgoed, Poppen, Textiel), Simon Fuks (Boeken, Wapens, Grafiek), Marcel Brouwer (20ste eeuwse Toegepaste Kunst en Design), Desi van Rhee (algemeen)

Data en locatie
Op zondag 8 november is De Utrechtse Schatkamer taxatiedag bij Oud London, Woudenbergseweg 52 3707 HX Zeist . Deze locatie in de bossen van Zeist  is uitermate geschikt om na het taxeren nog wandeling of fietstocht te maken of een bezoek je te brengen aan de Piramide van Austelitz. De volgende taxatiedagen zullen in begin 2016 plaatsvinden.
 
Tijdens de gratis taxatiedag gaan de deuren om 09.30 uur open. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er taxaties. U kunt maximaal 3 voorwerpen per persoon laten taxeren.

Uitzendingen
Het nieuwe seizoen van De Utrechtse Schatkamer is vanaf begin 2016 te zien op RTV Utrecht.

Oog op Zeist

Hotel Oud London

Adres
Woudenbergseweg 52
3707 HX Zeist

Voor meer informatie kijk  op de Contactpagina van Oud London.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More