Search
Close this search box.

Nederland Leest: Gratis boek voor leden Bibliotheek Idea

Nederland Leest viert in november 2015 haar tiende editie met het korte verhaal. A.L. Snijders, de bekende auteur van korte verhalen (ZKV’s), stelde een verhalenbundel samen met Nederlandse korte verhalen. Tijdens Nederland Leest (van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015) krijgen leden van Bibliotheek Idea deze verhalenbundel gratis van de bibliotheek. Extra bijzonder dit jubileumjaar: in elke provincie verschijnt een aparte editie van deze bundel, aangevuld met mooie korte verhalen van schrijvers. In de Utrechtse editie zijn verhalen opgenomen van o.a. Rosita Steenbeek, Ronald Giphart en Armando.

Tijdens deze maand organiseert Bibliotheek Idea Zeist diverse activiteiten. Woensdagavond 11 november: een taalavond met schrijver en taalkundige Wim Daniëls. Donderdagmiddag 19 november vertelt Mirjam van Hengel over haar boek ‘Hoe mooi alles. Een liefde in oorlogstijd’. Van Hengel schreef met behulp van brieven, dagboeken en gesprekken met Leo Vroman (1915 – 2014) en Tineke Sanders (1921) een prachtig en hartverscheurend boek over hun grote en ontroerend intense liefde.

Woensdagavond 25 november een informatiebijeenkomst voor het oprichten van een leesgroep Geschiedenis. Meer informatie www.ideacultuur.nl.

Verder kan iedereen tot 30 november een verhaal insturen voor de schrijfwedstrijd Zeer Kort Verhaal. Het reglement en wijze van inzenden is te vinden op www.ideacultuur.nl.

Oog op Zeist
De korte verhalen bundel is er ook in een grote letter versie

Verhalenbundel

Tijdens Nederland Leest (van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015) krijgt u de bijzondere verhalenbundel gratis in de bibliotheek. Voor deze verhalenbundel koos grootmeester van het korte verhaal A.L. Snijders veertig verhalen naar eigen smaak. Nederlands en Vlaams, van kort tot zeer kort. Het is een juichend veldboeket geworden bij de tiende editie van Nederland Leest. En: elke provincie heeft een eigen editie! Want aan Snijders’ keuze gaan enkele verhalen vooraf die in de eigen provincie gesitueerd zijn. Bovendien schreef in elke provincie de Commissaris van de Koning een voorwoord voor het boek.

Dit zijn de schrijvers die in de keuze van A.L. Snijders zijn opgenomen:

[two_one_first]
Nescio
Ernest van der Kwast
Matthijs Deen
Joost de Vries
Louis Paul Boon
Sanneke van Hassel
Joubert Pignon
Rob van Essen
Johnny van Doorn
Jules Deelder
Ischa Meijer
Leen RaatsGied Jaspars
Bernlef
Maartje Wortel
L.H. Wiener
[/two_one_first][two_one_second]
Bernhard Christiansen
Joop Waasdorp
Jan Arends
J.W. Holsbergen
Hugo Claus
A.H.J. Dautzenberg
Hans Vervoort
Heere Heeresma
Lode Baekelmans
Maud Vanhauwaert
David Pefko
Delphine Lecompte
F. ten Harmsen van Beek
Tommy Wieringa
[/two_one_second]


 

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld. Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More