Search
Close this search box.

Prentenboek “Adila waar ben je?”

zaterdag 28 november  – Beauforthuis, Koos Jansen Burgemeester van Zeist helemaal verguld met eerste exemplaar van prentenboek “Adila waar ben je?”. Tijdens de feestelijke presentatie ontving de burgemeester het boek uit handen van Maaile en Marjolein. De burgemeester is zo verguld met dit initiatief dat hij meteen namens de gemeente 30 boeken afneemt. Prive kocht hij ook 2 boeken voor zijn dochters, die allebeii werkzaamzijn in het het onderwijs. Koos Janssen: “Dit prentenboek is een prachtige verbeelding van de gedachten en gevoelens van kinderen die nu in een vreemd land hun weg zien te vinden. Hulde, óók aan de professionele kunstenaars!”

Helaas waren er geen kinderen aanwezig, die meehebben gewerkt aan het maken van tekeningen voor het boek. ZIj zijn inmiddels bijna allemaal uit het AZC vertrokken en wonen elders in nederland. De intiatiefnemers Mgaan ervoo zorgen deze kinderen een boek krijgen.

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist
Maaike Kramer en Marjolein Witte van kunstenaarscollectief KEES ontwikkelden een educatief prentenboek samen met kinderen van het asielzoekerscentrum (azc) Zeist. In het prentenboek zijn verhalen en tekeningen van de kinderen verwerkt. Het boek is volledig tot stand gekomen via crowdfunding. Het prentenboek is bedoeld voor kinderen van vier tot tien jaar en heeft als doel kennis over en begrip voor asielzoekers te vergroten en tevens een steun in de rug te zijn voor asielzoekerkinderen. Het boek bevat daarom ook drie talen: Nederlands, Engels en Arabisch. Op de presentatie zal voorgelezen worden.
Stichting MSIVO (Marokkaanse stichting voor integratie, vernieuwing en ontwikkeling) bood aan om deze presentatie nog feestelijker te maken. In het Beauforthuis werd in november een speciale editie van het Suikerfeest gevierd met lekkere hapjes.

Het boek zal te koop zijn voor € 15,00. De opbrengst van het boek zal ten goede komen aan projecten met kinderen van het azc Zeist.

Informatie: www.projectprentenboek.nl
www.keesprojects.nl

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More