Search
Close this search box.

Onthulling Nationaal Monument voor overleden kinderen

Dinsdagmiddag werd aan de Karpervijver bij Het Slot Zeist het nationaal monument voor overleden kinderen onthult. Dit monument is mogelijk gemaakt door de stichting RuJu. Het monument is ontworpen door de kunstenaar Johan Huijzer. Het is een gedenkteken aan aan datgene waarvoor kinderen staan. Volgens de Stichting. De letterlijke kindsheid waarmee zij de wereld zien, maar ook de geborgenheid die je als ouder en nabestaande voelt voor een kind”, aldus Frank Oosthoek, een van de initiatiefnemers van de Stichting RuJu.

De stichting is ontstaan naar aanleiding van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7). Wekenlang werd Nederland in de greep gehouden van talrijke zoektochten waarbij mensen vanuit heel ​het land letterlijk en figuurlijk schouder aan schouder liepen in de hoop de kinderen terug te vinden. Het bleek tevergeefs, maar het bracht wel een gevoel van saamhorigheid met zich mee en de vurige wens om een permanente herinnering in het leven te roepen.

Voorafgaande aan de onthulling was er een bijeenkomst in Het Slot Zeist. Vanuit het Slot vormde zij een stoot naar het monument. Hierbij liepen 2 jongens met de leeftijd van Ruben en Julian samen met Burgemeester Janssen voorop. Bij het monument sprak Menno Bauch van de stichting RuJu een gedicht en lichte het monument toe. “Kinderen wil je eigenlijk nooit loslaten.
De burgemeester hielp de jongens met het onthullen van het monument. Hierna werd de landelijke pers uitgebreidt woord gestaan, door de betrokkenen.

OOZ__151201_M1B8174_Zeist_Mel_Boas OOZ__151201_M7B4534_Zeist_Mel_Boas OOZ__151201_M7B4552_Zeist_Mel_Boas OOZ__151201_M1B8239_Zeist_Mel_Boas

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More