Mobile Media Lab politie peilt veiligheidsbeleving in Zeist.

Mobile Media Lab, Politie, Voorheuvel, Veiligheidsbeleving, Voorheuvel

De politie hield woensdagmiddag voetgangers en fietsers staande op de Voorheuvel. Zij werden door de agenten uitgenodigd om in het Mobile Media Lab van de Nationale politie een vragenlijst in te vullen. Het Mobile Media Lab lab van de politie is een grote truck met laptops waar mensen de mogelijkheid krijgen om een vragenlijst in te vullen over de veiligheidsbeleving in hun woonplaats. Over het algemeen is de veiligheidsbeleving in Zeist goed. Een aantal belangrijke misdaadcijfers zoals het aantal woninginbraken is al jaren aan het dalen.

Met de uitkomsten van de enquete hoopt de politie een nog beter beeld te krijgen over het gevoel van veiligheid in Zeist. De politie hoopt dat het een aantal knelpunten helder maakt, die leven bij de bevolking. In de toekomst kunnen deze dan meer aandacht van de politie krijgen.

Over het algemeen werd er zeer positief gereageerd op dit initiatief van de politie door bezoekers van het media lab. Als men al kritiek had, dan ging het over de bijzonder lompe wijze van parkeren van de Mobile Media Lab truck. Het was voor de 200ste keer dat de politie op pad ging met de Mobile Media Lab truck. Sinds 27 oktober 2014 rijdt het Mobile Media Lab door Nederland om op locatie te testen. De truck rijdt heel Nederland door en staat voornamelijk opgesteld bij politiebureaus, maar ook bij winkelcentra, universiteiten en in woonwijken.

Bij vragen was er altijd een hulpvaardige agent beschikbaar.

Bij vragen was er altijd een hulpvaardige agent beschikbaar.

Opa er zitten helemaal geen spelletjes op.

Opa er zitten helemaal geen spelletjes op de computers van het mobile media lab

Meer weten over Het Mobile Media Lab 

Voor Jou Uitgezocht