Kinderdagcentrum de Berk tijdelijk dicht.

Kinderdagcentrum De Berk lag er vrijdagmiddag 4 december uitgestorven bij. Tijdens renovatie werkzaamheden zijn er materialen aangetroffen, die wijzen op de aanwezigheid van asbest. Alle activiteiten van de Berk zijn naar elders verplaats. Alle kinderen krijgen elders begeleiding en behandelingHet pand is op dit moment afgesloten. Alleen de nieuwe bestrating buiten het pand wordt nog afgemaakt 

Op dit moment verricht een gecertificeerd asbestbureau onderzoek. Het kinderdagcentrum uit voorzorg vanaf nu dicht. Voor de kinderen zijn vandaag andere plekken gevonden. Een deel van de kinderen blijft, in overleg met de ouders, thuis.

Naast deze voorzorgsmaatregelen wordt er gewerkt aan maatregelen voor de verwijdering van het asbest. De verwachting is dat de werkzaamheden twee maanden in beslag nemen. We organiseren andere plekken voor de kinderen voor deze periode.

Ontdekking asbest tijdens renovatie De Berk
Al enige tijd wordt er in De Berk gewerkt aan een nieuw dak en de elektra. Bij deze werkzaamheden is recent materiaal aangetroffen waarvan vermoed werd dat dit asbesthoudend zou kunnen zijn. Er is een gecertificeerd inventarisatiebureau ingeschakeld dat volgens de landelijke protocollen onderzoek is gaan doen. Zij hebben vastgesteld dat er asbesthoudende materialen zijn gebruikt. Dat was gebruikelijk in de tijd dat De Berk werd gebouwd. José ter Morsche, manager van het kinderdagcentrum: “Ouders hebben met begrip gereageerd op de situatie; we hebben in goed overleg oplossingen gevonden.”

De Berk biedt opvang aan kinderen met een beperking
Bij Kinderdagcentrum De Berk vindt begeleiding, naschoolse opvang en behandeling plaats voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige – of verstandelijke beperking. Dagelijks bezoeken tussen de 50 en 60 kinderen dit kinderdagcentrum van Reinaerde.

Asbest geconstateerd in Reinearde de Berk

Reinearde de Berk ligt er verlaten bij.

Asbest geconstateerd in Reinearde de Berk

De nieuwe bestrating was bijna klaar. Alleen nog even aanvegen.

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: