Search
Close this search box.

Humanitas organiseert Kerstdiner.

Woensdagavond was in het restaurant van het Seyster College het Humanitas Kerstdiner voor 55 personen. De gasten waren door Humanitas uitgenodigd of hebben gereageerd op een artikel in de lokale media. Een gemêleerde groep mensen, voor wie een kerstdiner niet de normaalste zaak van de wereld is schoven aan bij het 3 gangendiner. Aan het diner namen mensen deel, die zich in deze tijd van het jaar eenzaam voelen en graag wat gezelligheid ervaren òf voor wie het een speciale traktatie is om te genieten van een heerlijk en gratis Kerstdiner.

 Leerlingen van de leergang horeca van het Seyster College, bereidden de maaltijd en hielpen bij het uitserveren. Een mooie leerervaring voor deze leerlingen volgens de leraren Jacco Meems en Abe Gilijamse. Vrijwilligers van Humanitas hebben het restaurant omgetoverd  in een gezellige kerstsfeer en hebben een aantal gasten zonder vervoer thuis opgehaald. De klanten van Jumbo hebben het, door mee te doen aan de recente actie ‘doe mee & doneer een diner’, mogelijk gemaakt voor 55 gasten de ingrediënten voor een diner beschikbaar te stellen. 

 Samen voor Zeist heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van deze mooie samenwerking tussen Humanitas en de praktijkschool. Daarnaast heeft de groenteboer van de Voedselbank groenten geleverd en heeft Hotel Restaurant Oud London drank en decoratie beschikbaar gesteld. Volgens Miriam Martens van Humanitas is het ‘met een gezamenlijke actie van maatschappelijk betrokken partners mogelijk gemaakt om een kerstdiner te organiseren voor mensen die uitkijken naar een gezellige avond en voor mensen voor wie het niet mogelijk is om zelf met Kerst iets bijzonders te doen’. De leraren Jacco Meems en Abe Gilijamse kijken terug op een geslaagd Kerstdiner. Een van de laatste hoogtepunten van de school, die volgend jaar naar een nieuwe locatie verhuist.

De horeca ploeg van het Seyster College samen met de organisatoren van Humanitas
De horeca ploeg van het Seyster College samen met de organisatoren van Humanitas

OOZ__151209_M1B0071_Zeist_Mel_Boas OOZ__151209_M1B0082_Zeist_Mel_Boas OOZ__151209_M1B0113_Zeist_Mel_Boas

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More