Search
Close this search box.

Laatste dienst van VRU Bevelvoerder Rik Hillebrands

Vrijdagnacht 11 december was de laatste dienst van bevelvoerder Rik Hillebrands op de post Zeist. Na 12 jaar als bevelvoerder op deze post nam hij vannacht afscheid van zijn ploeg en de post in Zeist. Nog een paar jaar afbouwen in Werkhoven. Dan zit de dienst er helemaal op.

De mannen van de avondploeg hadden een speciale verrassing voor Rik voorbereid. Rond 22:12 kwam er een melding binnen voor dienstverlening op de Steynlaan. Waarbij direct een deel van de eenheid uitrukte met een brandweerwagen en een ladderwagen. Er zatten mensen klem op een dak. Rik werd naar boven gestuurd om de mensen te bevrijden. Dit waren zijn vrouw en dochter. samen met zijn gezin daalde hij af naar het straatniveau van de Steynlaan.

Nadat hij  het sein veilig had gegeven en de Steynlaan kon worden vrijgeven. Was er nog even tijd voor een groepsfoto met zijn ploeg en dochter voor de brandweerwagen. Hierna gingen de ploeg terug naar de post voor de laatste wacht van bevelvoerder Rik.

De inmiddels 53 jarige Rik vind het welletjes geweest in Zeist als bevelvoerder. Hij wil graag plaatsmaken voor de jongere garde brandweer mensen, die moeten kunnen doorstromen in hun carrière. Hij gaat nog op de traditionele manier afbouwen naar zijn pensioen op de post in zijn woonplaats Werkhoven. Hij verwacht met pension te gaan op zijn vijfenvijftigste.

Bevelvoerder Rik Hilbrands bevrijd tijdens laatste dienst vrouw en dochter van een dak op de steynlaan
Bevelvoerder Rik Hilbrands bevrijd tijdens laatste dienst vrouw en dochter van een dak op de steynlaan
Bevelvoerder Rik Hilbrands bevrijd tijdens laatste dienst vrouw en dochter van een dak op de steynlaan
Groepsfoto met de avondploeg
Bevelvoerder Rik Hilbrands bevrijd tijdens laatste dienst vrouw en dochter van een dak op de steynlaan
Terug naar de post op de dijnselburgerlaan voor de laatste dienst

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2015 Mel Boas

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More